Wout van Aert rijdt ook Dauphiné: “In dienst van de ploeg en vooral ook om zelf heel veel bij te leren”

Wout van Aert
Photo News Wout van Aert

Wout van Aert heeft ook het Critérium du Dauphiné (9-16 juni) toegevoegd aan zijn wegprogramma. Dat vertelde de wereldkampioen veldrijden gisteren in de rand van de cross in het Franse La Mézière. «Na de Gold Race neem ik even rust om te bekomen van het klassieke voorjaar. Vervolgens ga ik op hoogtestage en rijd ik de Dauphiné. In dienst van de ploeg (Jumbo-Visma) en vooral ook om zelf heel veel bij te leren. Ik kijk er naar uit. De Franse rittenkoers wordt een nieuwe stap in mijn ontwikkelingsproces als wegrenner», klinkt het. Van Aert ziet de Dauphiné ook als ideale voorbereiding op de twee nationale kampioenschappen (weg en tijdrijden), eind juni. «Die zijn zeker nog een doel. Daarna volgt opnieuw wat rust en bouw ik tijdens de Tour op naar het najaar en de start van het nieuwe veldritseizoen. Zonder wedstrijden, puur met training. Koersen doe ik pas terug in augustus, in onder meer de BinckBank Tour (12-18/8) en de EuroEyes Cyclassics in Hamburg (25/8).

BELGA17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Hij gaat klassiekers winnen in zijn loopbaan op de weg. En meer dan één. VDP trouwens ook. Remco valt nog af te wachten. Als hij fysiek nog sterker blijft worden dan wordt het een grote. Maar er zijn ook al van die vroegrijpe grote beloften geweest in het verleden die na hun overgang stagneren en geen progressie meer boeken.

 • Antoine Van De Velde

  Tom Dumoulin en Niki Terpstra rijden mekaar zelden of nooit in de weg, ik zie niet in dat dit met Wout en Remco wel het geval zal zijn. Een talent voor klassementen in ritten koersen en iemand voor de klassiekers. Twee renners waar echte Vlamingen nog veel plezier zullen aan beleven.

 • Dirk Van Den Bossche

  Wout de pedalen kwijt , Bernd ? Wout afbreken die al iets heeft bewezen bij de grote jongens en tegelijkertijd Remco beschouwen als de grote ster , iemand die nog alles moet bewijzen bij de Profs. Wie is hier dan de pedalen kwijt , grote kenner ?

 • eric maier

  Schitterend en ineens kan hij zien waar hij staat in een wegkoers van dit kaliber, want klimmen in competitie is wat anders dan op training ook al kan hij vrij goed bergop. Pure leerschool, investeren in komende jaren. M VDP hadden we ook al eens graag daar gezien, maar dan moet hij op de weg wel naar een andere ploeg. Ik verwacht dat hij iets gaat laten zien in het voorjaar, maar het is wel een ander paar mouwen dan koeren van 160-190 km die hij won.

 • wim rooyakkers

  Hij zal ons nog verbazen.