Wout van Aert neemt gas terug na tirade over aftelklok: “Excuses aan de UCI, tijdklok maakt zaken duidelijk voor iedereen”

Photo News/Twitter Play Sports
Opmerkelijk beeld na de Wereldbekercross in Namen. De UCI plaatste een aftelklok in de tent waar Wout van Aert op de rollen aan het uitrijden was. De wereldkampioen kreeg tien minuten om naar de ceremonie te komen. “Het deed me een beetje denken aan mijn schooltijd”, vertelde een geïrriteerde Van Aert aan Sporza. Een dag later neemt Van Aert gas terug. “Excuses aan de UCI, ik ben het eens met de aftelklok.”

Begin deze week zei Mathieu van der Poel dat hij zich stoort aan het uitrijden van Van Aert na elke cross. Zo schuift de podiumceremonie soms wat op. “Jammer dat Mathieu me er niet zelf over aangesproken heeft in plaats van zijn ongenoegen te uiten via de media”, reageerde Van Aert er later op.

Het gedoe rond dat losfietsen was blijkbaar tot bij de UCI gewaaid. Plots stond er na afloop van de Wereldbekermanche in Namen een timer in de interviewtent. “Ik heb daarnaast deze week een waarschuwing of ik weet niet hoe ik het moet noemen gekregen van de UCI, dat ik me toch sneller moet klaarmaken voor het podium. Dat werd ingeleid door Mathieu, die daar blijkbaar onvrede mee had”, aldus Van Aert bij Sporza.

“Ik heb daarnet al aan de UCI gezegd dat er volgens mij wel andere problemen zijn die eerst op te lossen zijn. Het deed me een beetje denken aan mijn schooltijd, waar ik sprintjes moest trekken met mijn fiets om op tijd te zijn. Daar kon ik mij toen ook in opjagen. En nu weer. Ik vraag me af of dit de ideale oplossing is”, vervolgde de wereldkampioen.

Van Aert sneerde ten slotte ook nog naar Van der Poel. “Ik kan Mathieu helemaal geen pijn doen dit jaar. Toch heeft hij het er blijkbaar moeilijk mee dat ik 2 minuten langer nodig heb om gewassen te zijn. Als ik al 20 crossen gewonnen zou hebben, zou ik me wel in andere dingen druk maken, denk ik.”

BELGA

Daags na zijn tirade bond Van Aert in op Twitter. De wereldkampioen veldrijden accepteert dat er voortaan een tijdklok bij hem staat als hij zijn ‘cooling down’ uitvoert. “Ik wil me verontschuldigen bij de UCI voor mijn commentaren van gisteren na de wedstrijd over het nieuwe timingsysteem voor de podiumceremonie”, zegt Van Aert. “Ik ben het eens met de tijdklok, het maakt de zaken duidelijk voor iedereen. Zalig Kerstmis, ik zie jullie allemaal in Zolder!”

BELGA
Photo News
Photo News



172 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jes jespers

  En plots past de UCI de reglementen aan, tbv wie? en op vraag van wie?, vroeger was het dat het podium 10min na de aankomst van laatste gebeurde, nu plots 10min na aankomst van de derde, wedden dat er een hollander achter zit.

 • Joke Van Kalmthout

  Kennelijk is Wout niet zo gewend aan ploegendiscipline. Sponsoren zijn van levensbelang voor ploegen en juist tijdens de ceremonie kunnen de sponsornamen getoond worden. Nog beter is dat de ceremonie ook op TV te zien is, maar dan moet die niet te lang op zich laten wachten door onprofessioneel gedrag van iemand als Wout. Sta er niet van te kijken als zijn nieuwe ploeg hem hierover al op de vingers getikt heeft.

 • Bram Collins

  Er bestaat ook zoiets als respect voor de winnaar. Dat heeft van Aert totaal niet naar van der Poel toe. Zo maak je jezelf niet geliefd. Echte kampioenen hebben respect voor elkaar. Van Aert kan dan met veel geluk wereldkampioen zijn geworden, maar voor mij is van der Poel de echte wereldkampioen, zeker over het hele seizoen gezien. Van Aert is een eendagsvlieg, met veel gelijk kampioen geworden!!!

 • Guido Volkaerts

  NOOIT je excuses aanbieden en NOOIT terugkomen op gedane uitspraken Wout. Wout heeft nog één doel en dat is wereldkampioen worden en om dat te bewerkstelligen en die enkele procentjes op VdP die hij tekort komt in te halen moet onder andere die cooldown dienen. VdP voelt nattigheid (zie Namen als Wout daar zijn start niet mist...) en gaat bleiten bij de UCI waarna deze ingrijpt en regeltjes verzint die nog niet bestonden en Wout wat gaat pesten, vreemd...

 • Bram Collins

  VDP kan zich permitteren, om tijdens de cross, in de laatste paar rondes, al aan een cooling down te doen!! Wat een klasse. Jammer van die aantijgingen over doping. Ik vraag me af, toen Nijs alles won, of er toen ook van die zielepoten waren, die Nijs beschuldigden van dopinggebruik. Ik dacht van niet, want Nijs is een Belg!!!!