WK veldrijden voor profs dag vervroegd naar morgen

BELGA
De WK-organisatie in Louisville heeft in onderling overleg met de UCI beslist om het WK veldrijden voor de profs met één dag te vervroegen naar morgenavond. Oorzaak is het dreigende overstromingsgevaar aangezien de nabijgelegen Ohio River zondag wel eens uit haar oevers zou kunnen treden. De Belgische veldrittop reageert furieus: "Dit is een schande", luidt het in koor.

"Wat een amateurisme. En dan willen ze de cross internationaliseren. Bon, er is niets meer aan te doen. De omstandigheden zijn wat ze zijn en voor iedereen gelijk. Het voordeel is dat we nu minder tijd hebben om ons nerveus te maken." Ook Jos Smets, Belgische delegatieleider, is niet te spreken over de beslissing. "Ik vind dit echt niet kunnen. We zijn hier niet eens een week en hebben met onze eigen ogen kunnen vaststellen dat de Ohio regelmatig buiten haar oevers treedt."

"Het kan dus niet zijn dat niemand van de organisatie of niemand van de UCI dat in drie jaar tijd niet één keer zou opgemerkt hebben. Dit is echt een wereldkampioenschap onwaardig. Voor de renners is dit een regelrechte ramp. Niet voor junioren en beloften, die gewoon enkele uren eerder moeten aantreden. Maar wel voor de vrouwen en de elite die een extra dag recuperatie kwijtspelen."

Het wedstrijdschema ziet er nu als volgt uit (Belgische tijd): de junioren rijden hun wedstrijd om 15u45, de vrouwen om 17u, de beloften om 18u30 en de profs om 20u30. Het tijdsverschil met Louisville bedraagt zes uur. Door het strakke tijdschema zullen alle medailles pas na de wedstrijd voor de profs worden uitgereikt.

BELGA
BELGA
Er werden intussen al massa's zandzakjes aangevoerd
PHOTO_NEWS Er werden intussen al massa's zandzakjes aangevoerd