WK-parcours van volgend jaar gelekt: Zwitsers vliegveld vormt strijdtoneel voor mondiale veldrittitel

rv
Volgend jaar vindt het WK veldrijden in het Zwitserse Dübendorf plaats. En op sociale media werd het WK-parcours reeds verspreid. Op het eerste gezicht een razendsnelle omloop, met een plaatselijk vliegveld als decor voor de mondiale titelstrijd.

Weinig hoogtemeters in Dübendorf, dat op slechts enkele kilometers van Zürich ligt. Het parcours is -op enkele korte hellingen en bruggen na- helemaal vlak. ’t Wordt vliegen naar de wereldtitel. Niet moeilijk, met zo’n vliegbasis als strijdtoneel. Zie hieronder het gelekte WK-parcours. 
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • CHRIS VAN BOLES

  De naam cyclocross niet waardig !

 • rik cappelle

  Diegenen die dit gekeurd en goedgekeurd hebben onmiddellijk en allemaal hun C4 geven. Het is het moment voor Sagan en Stybar als ze een klein beetje doortrainen.

 • Guy Masure

  Een veldrit moet hindernissen bevatten zoals hellingen, grachten of beken, zandomlopen of zandstroken en soms een bocht. Een enkele keer mogen er eens balken opduiken; maar ja t’is ook geen circus hé. Anders kan men beter op de weg gaan rijden. Er bestaan tegenwoordig al te veel veldritcriteriums, dat kan toch niet de bedoeling zijn??? Guy Masure

 • Freddy van Puymbrouck

  Je kan eindeloos blijven zeuren over het parcours, wat is er niet gezegd over het parcours in Bogense. Als ik naar de uitslagen kijk is er maar 1 verassing bij en dat is bij de beloften vrouwen waar topfavoriet Alvarado geklopt werd.Al de rest waren de verwachte winnaars en wegrijden was wel degelijk mogelijk.De renners bepalen hoe hard de koers wordt en niet het parcours!.

 • Benny De Ly

  Hopelijk zal het in Zwitserland organisatorisch beter zijn voor de toeschouwers. Want Bogense was een ramp!