Wietse Bosmans voorlopig geschorst na afwijkende resultaten bij controle na BK veldrijden

Wietse Bosmans (centraal).
BELGA Wietse Bosmans (centraal).
Veldrijder Wietse Bosmans heeft een afwijkend resultaat laten optekenen bij een dopingcontrole op het BK in Antwerpen. Dat maakt de crosser van SpotIT-Isorex zelf bekend op Twitter. Bosmans wordt voorlopig geschorst tot er meer duidelijkheid is. 

“Ik ben ervan overtuigd dat het een storm in een glas water is, aangezien ik niets heb misdaan”, zo schrijft de 28-jarige crosser, die de titel pakte bij de elites zonder contract. Bosmans werd twee dagen geleden op de hoogte gebracht van zijn positieve test. Op Twitter geeft hij aan dat hij onschuldig is. “Wie mij kent, weet dat ik recht in mijn schoenen sta. Al heel mijn carrière beoefen ik mijn sport met veel passie en dat doe ik op een zuivere manier. Ik heb al talloze keren moeten terugvechten na pech en ziekte. En dat zal ik nu ook doen.”

Wie mij kent, weet dat ik recht in mijn schoenen sta. Ik zal er alles aan doen om mijn onschuld aan te tonen

Wietse Bosmans

“Ik kan mezelf recht in de spiegel kijken, dat is het belangrijkste. Met hulp van familie, vrienden en supporters ben ik altijd kunnen terugkeren. Ik hoop dat ze nu ook het geloof in mij behouden en achter mij blijven staan. Ook voor mijn sponsors is het jammer. Ik zal er alles aan doen om mijn onschuld aan te tonen.” 

Bosmans wordt in bijgestaan door Johnny Maesschalck en Kristof De Saedeleer. “Over de inhoud van de zaak kunnen we nog maar weinig meedelen, omdat we weinig informatie hebben. We hebben het laboratoriumdossier opgevraagd en onderzoeken nu welke stappen we kunnen ondernemen.”

“We blijven Wietse steunen door dik en dun”, zegt manager Wies Jaspers ook in het bericht. “We gaan ervan uit dat we samen met hem een verklaring kunnen vinden voor deze afwijkende test. Tot slot willen we vragen om Wietse de tijd te gunnen om te bekomen van dit nieuws en hem zijn privacy te gunnen. We zullen verder ook geen verklaringen afleggen en interviews geven.”

Bosmans kondigde in december de oprichting van zijn eensmansploeg SpotIT-Isorex aan. Hij won afgelopen seizoen drie kleinere crossen (Täby, Stockholm, Kosice). Als belofte veroverde Bosmans twee keer WK-zilver en de Belgische titel. Maar die lijn kon hij bij de profs niet doortrekken, onder meer omdat hij te kampen kreeg met de ziekte van Lyme.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Corneel Vermeire

  Als het niét gaat zónder doping,,hang je fiets dan aan,,,den haak,, !!!

 • gerard wauters

  Hoeveel afwijkende waarden zouden er zijn in alle andere sporten? Maar daar hoor je niets van. Als er al iemand echt gepakt wordt krijgt dat een piepklein artikeltje. Maar een renner die op training op een zondag langs een apotheek fietst die wordt meteen aan de schandpaal gezet. Waarmee ik geen standpunt inneem voor Wietse.

 • Luc Sockeel

  Nee ,we hebben al teveel dopingzondaars gezien die van niks weten en hun onschuld uitschreeuwen . Als er een verboden product in je lichaam wordt aangetroffen dan ho or je dit te weten en ben je verantwoordelijk. Zo eenvoudig is dat

 • Janssens Marc

  Wie Wietse kent twijfelt geen seconde aan zijn onschuld

 • wim rooyakkers

  Afwijkende waarden wil nog niet zeggen dat....