Wie is Sanne Cant, meervoudig wereldkampioene veldrijden die niemand kent: zo verlegen dat ze zelfs geen kampioenenfeest wil

Ontlading, afgelopen weekend in Denemarken, toen Sanne Cant voor de derde keer op rij wereldkampioene veldrijden werd.
Ontlading, afgelopen weekend in Denemarken, toen Sanne Cant voor de derde keer op rij wereldkampioene veldrijden werd.
Meisje dat kwaaier kan kijken dan ze is. Enorm verlegen. Een beetje een halve jongen ook, die niet eens zou weten hoe ze zich moet schminken. Te bang om haar hart open te stellen voor een lief, dat voor een goed begrip mannelijk moet zijn. "Liefdesverdriet is dodelijk voor een topsporter." Verbluffend in wat ze - al bijna 23 jaar - overheeft voor haar sport. Dat is in een notendop de relatief onbekende Kempense Sanne Cant (28), sinds zaterdag voor de derde opeenvolgende keer onze wereldkampioene veldrijden.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marleen mertens

  Sanne is echt een bescheiden meid en zeker niet hoogvaardig . Het moeten allemaal geen uitbundige types zijn . Blijf zoals je bent Sanne ,een gewoon kempisch meisje

 • Marc Nys

  Sanne is top. 10 keer kampioen van belgie en 3 keer wereldkampioen. Weinig sporters die zo een palmares kunnen laten zien. Prive zal ze ook niets te kort komen.

 • Geens Rik

  Begin gewoon al eens een beetje jovialer over te komen. Niet alle topsporters bebben de luxe om zonder werken zich volledig op hun sport te kunnen toeleggen. Minder hoogvaardig en meer begrip voor anderen zal van Sanne al een heel andere vrouw maken. Probeer je in de leven van anderen in te stellen en dan pas zul je wel wijze besluiten kunnen trekken over je collegas en wat zij er voor moeten opbrengen. Je bent de beste maar bewonder evenhard uw collegas als u zelf.

 • Werner Humblé

  Omdat ik Belg ben zal ik altijd voor Sanne supporteren op het WK , maar alle andere wedstrijden supporter ik voor Betsema.... Wat een lekker ding en nog een top renster ook .

 • wim rooyakkers

  Waarom zou ze een partner moeten hebben?ook zonder kan het leven mooi zijn .