Wereldkampioene veldrijden Alvarado wil zich meer op het mountainbiken richten, WK in juni eerste doel

BELGA
Wereldkampioene veldrijden Ceylin del Carmen Alvarado wil deelnemen aan het WK mountainbike in het Duitse Albstadt. Dat WK staat gepland voor 25 tot en met 28 juni, maar het doorgaan daarvan is vanwege het coronavirus nog niet zeker. 

“Ik wil me in de zomer meer op het mountainbiken richten, omdat ik wil meedoen aan het mountainbiken tijdens de Spelen van Parijs in 2024", zei de Nederlandse in een video van haar team Alpecin-Fenix op Instagram. Avarado noemt het een langer proces om zich daarop voor te bereiden, waarin ze nog aan haar techniek moet werken.

“Ik moet nog veel ervaring opdoen en mijn startpositie bij de wedstrijden is nog niet zo goed, dus ik moet meer punten verzamelen in de wedstrijden”, legde ze uit. “Mijn doel is om top 15 te eindigen op het WK in Albstadt.” De pas 21-jarige Alvarado kroonde zich begin februari in Dübendorf voor het eerst tot wereldkampioene veldrijden bij de profs. 

Photo News
BELGA1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean Petermans

    WK in juni, ik denk het niet.