Wereldkampioene Cant: "Mijn zwaarste wedstrijd ooit"

BELGA
De modderspatten hingen nog achter haar oren. Alsof het nog niet helemaal tot haar doorgedrongen was, dat ze net voor de tweede keer op rij wereldkampioen veldrijden was geworden, zei Sanne Cant dat ze net de zwaarste wedstrijd in haar loopbaan had gereden.

"Het was mijn moeilijkste race op het zwaarste parcours ooit. Bij het ingaan van de laatste ronde dacht ik dat ik tweede zou worden." Haar enige tegenstander, de Amerikaanse Kathy Compton, had een voorsprong van zo’n vijf seconden, schatte Cant. "Dat gaatje rijd je niet zomaar dicht."

Cant deed waar ze best in is. Ze haalde het toch, met loopvermogen en techniek. Vijf seconden achter werden, na de fietswissel, al snel vijf seconden voor. Nog was Cant er niet gerust op. "Eén foutje en het was weer verloren. Ik moest nog veel lopen. Mijn benen ontploften zowat."

Cant hield het vol en finishte uiteindelijk met twaalf seconden voorsprong op Compton. Lucinda Brand uit Nederland werd derde. "Ik ben erg gelukkig dat ik deze trui kan houden. Ik heb gewonnen van het begin van het seizoen tot het einde."

Photo News
BELGA24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lorenzo Messine

  Patrick bertin , daarom dat de 2de een Amerikaanse is... uw flauwe uitleg klopt langs geen kanten.

 • Stephan De Jongh

  Sanne dikke proficiat !!!! En nu terug een jaartje genieten van de trui . Knap gedaan !!!

 • kate van izegem

  proficiat Sanne!!!!

 • Patrick Bertin

  Wereldkampioen???Je bent gewoon de beste van een deel van Vlaanderen en Nederland,dit is waar de Belgen goed in zijn:een sport die een normaal mens niet doet.

 • Patrick Bertin

  Wereldkampioen???Je bent gewoon de beste van een deel van Vlaanderen en Nederland,dit is waar de Belgen goed in zijn:een sport die een normaal mens niet doet.