Vier op een rij: ook in Bogense staat er geen maat op indrukwekkende Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel balt de vuist in Denemarken
rv Mathieu van der Poel balt de vuist in Denemarken
Neen, ook in het Deense Bogense stond er vandaag geen maat op Mathieu van der Poel. De ongenaakbare Nederlander boekte op het idyllische en winderige parcours zijn vierde triomf in de Wereldbeker op een rij. Zelfs met een lichtgehavende knie had het Scandinavisch decor veel weg van een speeltuin voor Van der Poel. Wout van Aert en Toon Aerts vervolledigen het podium.

De hamvraag van vandaag: was Mathieu van der Poel voldoende hersteld van zijn val gisteren tijdens de parcoursverkenning? “Ik denk dat de hinder wel beperkt zal blijven, maar het is toch een beetje afwachten”, klonk het bij ploegleider Christoph Roodhooft. Maar ook met die gehavende knie was er niemand opgewassen tegen de oppermachtige Van der Poel. 

In een winderig Bogense rukte een kwartet van crossers zich los na de eerste ronde: Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Toon Aerts en Lars van der Haar. Het was Toon Aerts die tot tweemaal toe ten aanval trok, maar de kloof van een handvol meters werd steeds gedicht. Daarna nam Van der Poel het commando hélemaal over. De Nederlander sloeg een kloofje en rekende af met Van Aert. Ook Van der Haar moest intussen afhaken. Wél nog in het wiel van Van der Poel: Toon Aerts. De voormalig Europees kampioen toonde zich een taaie klant, maar ook hij moest na nog geen 3 rondes de rol lossen.
(lees hieronder verder)

Zo was de vogel alweer gaan vliegen. Dat terwijl Lars van der Haar niet bepaald zijn dagje had. In de achtergrond probeerde Van Aert het gat met nummer twee Aerts te dichten. Met succes, want beide achtervolgers streden nek aan nek om het tweede schavot. Het was Van Aert die - ondanks een lekke band - in een sprint uiteindelijk tweede werd, op acht seconden van winnaar Van der Poel. Aerts vervolledigt het podium.

Van Aert tweede na twee lekke banden: "Ben altijd alles blijven geven"

In een pittige sprint met twee slaagde wereldkampioen Wout van Aert er toch nog in zich de tweede plaats aan te meten. Van Aert klaagde achteraf over twee lekke banden onderweg. Ook Toon Aerts kreeg af te rekenen met een leegloper.

"De tweede helft van de koers kwam ik dichter bij Toon Aerts", opende Van Aert. "Toen ik bij hem kwam, zag ik dat hij lek stond. Hij moest de materiaalpost in en zo kon ik alleen de jacht inzetten naar Mathieu van der Poel. Dat dacht ik althans, want ook ik reed (achteraan) lek en zo kon Toon weer bij mij aansluiten. Nog iets verder moest ik opnieuw binnen, want ditmaal stond ik vooraan lek. Toon kon een kloofje slaan, maar ik ben alles blijven geven. In de laatste rechte lijn kon ik toch nog bij hem komen en hem in de sprint achter mij laten. Er is nog altijd niets te doen aan Mathieu van der Poel, maar ik blijf het beste van mezelf geven. Er komen nog heel wat crossen aan."

BELGA

Aerts: "Tevreden met mijn derde plaats"

Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) kon een tijdlang het spoor volgen van de latere winnaar Mathieu van der Poel, maar toen die zijn demarrage plaatste, diende Aerts te passen. Op de streep moest de ex-Europese kampioen in de sprint voor de tweede plaats nipt de duimen leggen voor Wout van Aert.

"Ik had me voorgenomen elke twee ronden van fiets te wisselen", stak Aerts van wal. "Maar dat had ik wellicht beter niet gedaan. Net toen ik de materiaalpost indraaide, versnelde Mathieu van der Poel. Ik kon niet direct reageren en meteen was de vogel gaan vliegen. Ik kwam zo alleen te zitten en ging bovendien nog eens op de sukkel aan de steile kanten. Daarna reed ik lek en zo kon Wout bij mij aansluiten. Toen hij op zijn beurt pech kende, speelden we weer haasje over, maar toch zat een tweede plaats er niet in. In de laatste meters kon Van Aert mij nog remonteren en zo moest ik tevreden zijn met de derde plaats. Dat ben ik uiteindelijk ook nog wel."

BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News32 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Mario Van Rymenant

  Als hij is het veld blijft en zolang blijft rijden als Sven Nys, dan zou Thibau wel eens het slachtoffer kunnen worden van de volgende verloren generatie. Affin VDP is gewoon top... niet zagen Belgen, toen Sven 30 wedstrijden won in één seizoen hebben we ook niet geklaagd. VDP reality anno 2017!

 • Freddy De Wulf

  Het is toch duidelijk: zonder pech of val kan Mathieu niet verliezen. Daar zal Wout niets kunnen tegen beginnen.

 • benjamin de vocht

  Mathieu is de beste veldrijder van het moment de rest komt te kort ☝️ voorlopig moeten de rest te vreden zijn met 2de en 3de plaats !!!

 • Henk Heumen

  alleen maar over doping omdat iemand 8 seconden eerder over de meet rijdt. Vol frustratie terwijl die jongen ook in de jeugd al beter was. Geen verrassing dus, dat zou pas raar zijn.

 • Ronaldo vatrijp

  Maurits, ja, jij niet dan?