Toon Aerts in Heusden-Zolder: “Ik sta met een klein hartje aan de start”

rv
Toon Aerts staat met een ribbreuk en drie -barsten aan de start in de Wereldbekermanche van Heusden-Zolder. “Ik heb zonet het parcours verkend, en dat viel al bij al goed mee. Ik ga kunnen starten”, vertelde de Belgische kampioen.

“De schokken worden opgevangen door heel wat tape rond mijn ribben en rug. Of ik pijnstillers mag nemen? Er mag heel weinig, door de dopinglijst. Maar een paracetamol kunnen we niet laten”, aldus Aerts, die beseft dat hij gaat afzien. “Ik sta met een klein hartje aan de start. Het kan heel hard tegenslaan, maar ik ga gewoon mijn verstand gebruiken.” 

Aerts start ook omdat hij zijn leidersplek in het klassement wil verdedigen. “Ik wil op het eind van het seizoen niet enkele punten tekortkomen in de Wereldbeker. Het kan zijn dat ik straks met lege handen naar huis ga, maar dan heb ik het tenminste geprobeerd. En of er een risico aan verbonden is? Niet echt. Er is overlegd met de dokters, al kan ik wel altijd ten val komen.”

BELGA5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Vermeiren

  Gevaarlijk en dom. Nog eens op vallen en het kan gedaan zijn. Is die zijn ploeg niet slimmer, dat begrijp ik niet....

 • Bruno Dijck

  Respect

 • Labiau Ronny

  Een gewone werkmens kan met gebroken ribben amper lachen of zich bewegen. Toon Aerts is weer een wonder apart; Trekken en sleuren aan crossfiets voor luttele puntjes, laat hem eens vallen, je zal eens wat zien. Zijn verstand zit ook waar de zon net schijnt.

 • sylvain roobaert

  Fantastisch dat je erbij bent Toon , dat zijn kerels , geen doetjes

 • wim rooyakkers

  Wat een pech zeg voor Aerts,eerst gebroken ribben,en dan nog hart problemen er bij, in de vorm van een te klein hart.maar niet getreurd,het komt goed.