Sven Nys verkent met Brand nieuw en uitdagend rondje van cross in Namen: “Dit kan je niet blijven doen”

Op het vernieuwde parcours van de Citadelcross in Namen wordt het loodzwaar straks. De nieuwe (gevaarlijke) afdaling kreeg al heel wat kritiek, bovendien maakt de regenval van afgelopen nacht het er niet makkelijker op. Nederlands kampioene Lucinda Brand verkende gisteren met coach Sven Nys het traject. Eén ding is duidelijk: het wordt élke seconde opletten geblazen. “Het was al een klimkoers, maar nu helemaal”, vertelt Brand terwijl ze de lastige kasseistrook afhaspelt. Ook een volgende passage ontsnapt niet aan het scherpe oog van Nys. “Hier kan je niet blijven rijden, hoor. Dat ga je niet kunnen blijven doen”, horen we hem zeggen. 

Het is zeker: de Citadelcross belooft straks heel wat spektakel. Kijk hierboven naar de volledige verkenning van Brand en Nys. De wedstrijd kan u straks LIVE volgen op HLN.be! De dames rijden om 13u30, de heren beginnen er om 15u aan. 

Brand met Nys voor haar.
Youtube Brand met Nys voor haar.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • rik cappelle

    Spijtig van die valpartij van Toon anders was het voor zijn pupillen, met zoon Thibaut en Lucinda, misschien wel een 3 op 3.

  • baptist Van der Straete

    Blijft ne kerel de Sven, techniek en inzicht... daardoor ook een heel grote meneer

  • Johan Dupont

    Mooi om de grootmeester nog eens aan het werk te zien!