Ontketende Van der Poel voert ook in Bern onemanshow op, Van Aert tweede

Photo News
Mathieu van der Poel heeft de Wereldbekercross in het Zwitserse Bern gewonnen. De 23-jarige Nederlander vertrok op het einde van de derde ronde, nadien volgde opnieuw een knappe solotocht. Wout van Aert moest andermaal vrede nemen met de tweede plek. WB-leider Toon Aerts finishte als derde.

Van Aert was er gisteren niet bij in Boom en maakte vrijdag reeds de oversteek naar Zwitserland. “Als ik top wil zijn in Bern, dan is het onhaalbaar om er ook Boom bij te pakken”, klonk het eerder bij de wereldkampioen. Van der Poel en co koersten wél in Boom en trokken zo pas gisteravond naar Bern. “Ik hoop dat het me wat voordeel oplevert”, aldus Van Aert deze middag.

Photo News

Zijn start was alvast veelbelovend. De Kempenaar gaf er meteen een serieuze lel op, enkel Van der Poel en Soete konden mee. Nadien een klein schakelprobleem bij Van Aert, waarna de Nederlander het gaspedaal stevig induwde. De jongste zoon van Adrie sloeg in een mum van tijd een bres van zeven seconden.

Photo News

Koers gereden? Neen. Van Aert gaf zich niet gewonnen en naderde tot op vier tellen van Van der Poel. Opnieuw even spanning, maar onze noorderbuur liet de wereldkampioen nooit terugkeren. Vier seconden werden er acht, acht werden er twaalf. Van der Poel was ook vandaag outstanding. Andermaal de beste.

Voor Van der Poel was het zaak geen fouten meer te maken. En dat deed hij ook niet. De zege was wederom een prooi voor hem. De verdiende winnaar. Van Aert bolde acht seconden later als tweede over de streep, Aerts veroverde de derde podiumplek. Die laatste blijft zo leider in de Wereldbeker.

Photo News

Van der Poel: “Leuke cross met heel enthousiast publiek”

“Ik zag dat Wout van Aert een probleempje kende. Zo kwam Daan Soete achter mij te zitten. Ik wist dat die, in tegenstelling tot mezelf, niet over de balken sprong. Zo maakte ik de kloof”, verklaarde Van der Poel na afloop. “Van Aert ging daarna wel over Soete heen, maar hij geraakte niet meer tot aan mijn achterwiel.”

“Ik ben de hele wedstrijd echt vol door blijven gaan, want Wout gaf echt niet af. Ik voelde de cross van gisteren ook nog in mijn benen. Op dit snelle parcours kwam het erop aan geen fouten te maken. Ik hield de tijdsverschillen nauwlettend in het oog en ik kon zo een goed overzicht behouden.”

“Dit was een leuke cross met een heel enthousiast publiek. Het was trouwens de eerste keer dat ik crosste in Zwitserland. Mijn eerste punten voor de Wereldbeker zijn binnen. Ik paste bewust voor de eerste twee wedstrijden in Amerika. Maar nu kan ik me ook mengen in dit regelmatigheidscriterium. Ik ben alvast blij dit weekend opnieuw een twee op twee te behalen.”

Photo News

Van Aert: “Akkefietje besliste de wedstrijd”

“Ik schakelde op een slecht moment waardoor mijn ketting even het noorden kwijt was. Zo reden Mathieu van der Poel en Daan Soete een paar meter voor mij uit. Dat kleine akkefietje heeft dus de wedstrijd beslist, maar ik ben wel tevreden over mijn prestatie”, reageerde Van Aert. “Het was een wedstrijd waarin je echt niet harder kon rijden dan we vandaag deden. De start was heel belangrijk. Zeker met het aantal bochten kort na de start. Mathieu heeft had daar het voordeel dat hij wendbaarder is. Na mijn kettingprobleem was het meteen over, want hij maakte geen fouten meer.”

Van Aert kwam nog terug tot op vier seconden van Van der Poel, maar dan brak plots de veer. “Ik was een beetje mijn eigen tempo aan het zoeken. Meteen ga je dan in een soort van ‘comfort zone’ en dat is niet goed. Je moet in het veldrijden steeds tegen de limiet aan rijden en dat deed ik dus vandaag niet. Ik neem het wel mee naar de volgende crossen. Ik heb het Van der Poel alvast een stuk moeilijker gemaakt dan in Gieten. Beetje per beetje nader ik mijn topvorm”.

Photo News56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Voor de 4e keer het WK winnen en dan goed presteren in de klassiekers. Meer moet dat niet zijn voor Van Aert.

 • Johan Maddens

  VDP heeft wel voordeel op dergelijke en snelle parcours met zijn mountenbike kennis . En zoals Richard Groenendaal zegt dat Van Aert nu nog niet in topvorm is , dus dat beloofd voor Wout !

 • Ruud Castelijns

  In de jaren dat Nijs zowat alles won ,hoorde je niet een Vlaamse supporter klagen.Nu wint ‘n Nederlander alles,en is de sport opeens saai geworden...

 • Christiaan Mansfeld

  Helemaal eens met Freddy. Viiralsnog is vdP de baas, ook op de weg met zijn palmares. Wel respect voor Wout zijn diorzettingsvermogen. Gewoon pech dat je net tegen vdP loopt in het leven.

 • Freddy van Puymbrouck

  Wat een zever wordt hier verkocht,vdPoel is gewoon de beste en als je daar niet tegen kunt zoek dan iets anders om u mee bezig te houden!.