Niels Albert zag hoe fans al na drie kwartier cross naar huis vertrokken: “Mijn hart heeft gebloed in Koksijde”

BELGA
Wie Koksijde zegt, zegt ook Niels Albert. De voormalige veldrijder werd wereldkampioen in het mulle zand, maar zag zondag tijdens de wereldbekermanche hoe de suprematie van Mathieu van der Poel een invloed had op de interesse van de supporters. In zijn column breekt Albert meteen ook een lans voor het vrouwenveldrijden, waar de spanning wel terug te vinden is.

“Ik ben van de oude stempel. Als ik aan cross denk, denk ik aan de mannen. Toen ik zelf nog reed, interesseerde de vrouwencross me niet. Toen ik ploegleider werd, hield ik het na tien minuten voor bekeken, maar tegenwoordig begrijp ik goed dat kijkers dit een aantrekkelijke sport vinden. De vrouwen rijden een stuk trager dan de mannen, en het ziet er niet altijd even spectaculair uit, maar de races zijn wel spannend. Ik loop niet meer weg als de vrouwen bezig zijn.”
107 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jos jansen

  Na iedere cross Hem cotroleren!!

 • Rudolf Jacobs

  Leg er u bij neer ,op dit moment is VdPoel de beste amen,het is aan de anderen om hem te kloppen,of moet deze jongen stoppen ,omdat de rest niet mee kan ,hou toch op man,jaren hadden ze in belgie de beste eddy merckx en nys ,toen geen belgisch gezever ,laat het nu maar eens een nederlander zijn ben niet jaloers,en gun het deze jongen van harte,hij is nog steeds clean anders hadden ze hem al te pakken.

 • Erik Neyt

  Roger de Vlaeminck had gelijk,M. VDP kan alle wedstrijden heel aantrekkelijk maken,mocht hij dat willen,want dat hij de Beste is staat niet ter discussie.Als hij acht ronden in het peleton blijft zal de wedstrijd veel aantrekkelijker zijn.Maar de Beste mag natuurlijk zelf beslissen hoe hij het doet. Vragen om meer modder en regen zullen alleen tot gevolg hebben dat M vdp. er nog verder bovenuit steekt.

 • baptist Van der Straete

  Niels is wat verzuurd denk ik, mathieu zien rijden is al spektakel op zich. Dan volgt de rest en ook die verdienen aanmoedigingen want ook die mensen geven alles. Enne zelfs in de modder zou er weinig veranderen...

 • Freddie Heremans

  Na het afscheid van Sven Nys was mijn laaiende liefde voor de cyclo cross weg.