Waarom Wout van Aert in Tabor zo fel terugzakte en pas zevende eindigde: “Leegloper en niet goed genoeg”

Photo News
Verrassing gisteren, in de vierde ronde van de Wereldbekermanche veldrijden in het Tsjechische Tabor. Plots zakte wereldkampioen Wout van Aert vanuit tweede stelling terug naar een positie nog net binnen de top tien. “Een leegloper”, verklaart hij één dag later die plotse terugval. 

“Daardoor miste ik de aansluiting met het podium. Want ik was niet goed genoeg om terug te keren en mijn plaats net achter Mathieu van der Poel opnieuw in te nemen”, voegt hij er eerlijk aan toe. Van Aert slaagde er inderdaad niet meer in de jonge Joris Nieuwenhuis en veteraan Kevin Pauwels van zich af te schudden.

 In de spurt voor plaats zes werd hij trouwens nog gevloerd door Pauwels. Van Aert overnachtte na afloop van de WB-cross in Tabor in Penzion Stybar, het hotel van Zdenek Stybar in Stribro, en is momenteel op de terugweg naar huis. Hij komt, zoals gepland, niet aan de start van de Flandriencross in Hamme.

Photo News
BELGA8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • bob jansens

  aan Ronny Verachtert, Van Aert rijdt alle wedstrijden voor de Wereldbeker; in deze wedstrijden wordt er GEEN startgeld betaald... Hij laat wel wedstrijden van DVV en Superprestige schieten, wedstrijden waar wel startgeld betaald wordt...

 • Ronny Verachtert

  wanneer gaat die Van Aert nu eigenlijk eens stoppen met jankken

 • Ronny Verachtert

  ik vraag mij eigenlijk waarom de mensen die crossen organiseren nog betalen aan iemand zoals VAN AERT die toch niks presteren in het veldrijden

 • willy van dijck

  Wie heeft die miserie gemaakt hij zelf denk ik toch, allemaal comedy hij is gewoon slecht leeft er niet meer voor en dan heeft zijn vorige ploeg het gedaan. Hij loopt naast zijn schoenen wat gaat hij volgend jaar zeggen dat alles mislukt dat hij een slechte winter heeft gehad zeker.

 • Peeters Freddy

  Vandaag lees ik dat W V Aert met muizenissen in zijn hoofd zit met het verbreken van zijn contract maar dat mag geen excuse zijn, dat Is zijn eigen schuld. Een contract kan stopgezet worden als beide partijen dat willen en dat is nu niet het geval.