Exclusief voor abonnees

Waarom Toon Aerts geen Belgisch kampioen wordt: "Stress, en Van Aert is beter”

Toon Aerts.
Photo News Toon Aerts.
Toon Aerts wordt zondag in Kruibeke niet de nieuwe Belgische kampioen en daar heeft hij zelf drie redenen voor. Eén: Wout van Aert is beter. Twee: Aerts heeft last van stress. En drie: ook zonder Belgische titel spreekt hij nu al van een geslaagd seizoen.

Stress, laten we daarmee beginnen. Toon Aerts (25) hield gisteren al een persconferentie in het verre Kasterlee. Dat was om ervan af te zijn en dat zei hij ook met zoveel woorden. “Dan kan ik me de komende dagen op het kampioenschap concentreren en dan hoef ik de rest van de week ook geen kranten meer te lezen.”

Want Aerts leest niet graag de kranten. “Daar staan dingen in waar ik stress van krijg.” Hij gaat niets lezen over het parcours, niets over zijn concurrenten en ook niets over zichzelf. Aerts houdt het rustig, dat is al spannend genoeg.

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric maier

  Foute instelling, zo win je zeker niet. Je weet dat hij 8/10 beter is, maar het voorbije siezoen bleef hij toch altijd in de buurt of was hij Wout zelfs voor. Hij moet denken, niks te verliezen, ik kan enkel winnen. Word je dan 2e of 3e , niks verloren, maar zo rijd je wel met een andere instelling die voor de helft bepaald hoe je die dag mentaal je verdedigt en de cross eindigt.

 • Freddy van Puymbrouck

  Alles is mogelijk, Wout is nog altijd beter dan Toon maar de kloof is heel wat kleiner geworden.Als hij een goede dag heeft mag je Michael Vanthourenhout niet vergeten.We gaan het zien, hopelijk krijgen we een spannende wedstrijd!

 • Louis Meeus

  Wout wordt zonder twijfelen kampioen, na die demonstratie in Frankrijk! 2 minuten voorsprong, dat zegt genoeg.

 • Liesbeth Van Doninck

  De beste van die dag wordt kampioen.... Ik denk dat Wout gaat winnen, maar ik hoop op een mooie en spannende strijd.

 • cor vermonden

  In opdracht van Nys zijn de kwakzalverspraatjes voor bengeltjes en media bespeling.