Waarom 'buitenbeentje' Vantornout niet naar Spanje trekt: “Blijf liever thuis. Ik ben een crosser, geen wielrenner”

Photo News
Veldrijders trekken deze periode massaal naar Spanje. Op zoek naar warmere oorden om er in betere omstandigheden te kunnen trainen. Zo vertrok heel Marlux-Napoleon Games naar Mallorca, behalve Klaas Vantornout. “Ik ben een crosser, geen wielrenner.”

“Ik heb heel mijn carrière niet anders gedaan, dus waarom zou ik nu plots wel naar Spanje vertrekken?”, klinkt het bij Vantornout. “Eerlijk gezegd heb ik wel even getwijfeld om naar mijn appartementje in Calpe af te zakken, maar dat draaide achteraf zelden goed uit. Nooit had ik het gevoel dat ik nadien echt beter terugkwam.”

“Ik ben geen wielrenner die constant op verplaatsing zit. Dat doe ik echt niet graag. Ik ben een crosser. Laat mij maar thuis vertoeven, in mijn vertrouwde omgeving”, ging de 35-jarige West-Vlaming verder. “Het is hier in België nu wel een dramatische week geweest om te trainen, maar in Mallorca is het nu ook niet ideaal”, aldus Vantornout. Klopt, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt moesten er woensdag door het slechte weer zelfs in een garage op de rollen trainen. 

TDW
BELGA
BELGA4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Van Den Bossche

  Nooit een crosser geweest ? Wel raar dat hij 4de was in Gavere, waar het echt cross was. Nu zijn dit geen crossen meer , 100 maal rond een paaltje draaien en wat kunstmatige bruggen over fietsen. Crossen is ploeteren in de modder, een eindje lopen en over grachten springen al lopend en niet met een plankje te leggen. En al de rest is janettenkoers. Dus geef ik Jacques gelijk : een eerlijke vent

 • Jacques Deschryvere

  Tenminste een eerlijke vent.

 • jacobus buttella

  Is nooit een crosser geweest

 • nand nuyts

  Een profiteur crosser bedoelt hij.