VIDEO. Wat een pech: Van der Poel vertrekt voor nieuwe solo in Diegem, maar knalt dan vol op steward die bril wilt oprapen

Play Sports

Opschudding in de Superprestigecross in Diegem. Mathieu van der Poel was na een moeilijke start helemaal voorin koers verschenen, maar de Europese kampioen kwam dan vol in botsing met een steward. De man was net op het moment dat de Nederlander passeerde een bril aan het oprapen, zo gaf hij aan voor de microfoon van Sporza. “Twee jongen gasten smeten een bril weg. Ik heb die opgepakt en weggegooid maar Van der Poel kwam aangereden. Hij reed vol tegen me aan. En die gasten liepen natuurlijk nadien weg. De klap was enorm.”

De schade lijkt gelukkig mee te vallen bij Van der Poel. De Europese kampioen tastte even naar de nek, maar sprong meteen weer op zijn fiets en reed in sneltempo naar leider Michael Vanthourenhout toe. Lang wachtte Van der Poel daarna ook niet om weer te versnellen en Vanthourenhout zo achter te laten. 

De botsing in beeld:

Play Sports
Play Sports
Play Sports

Ook verderop in de wedstrijd ging het nog even mis voor Van der Poel. De Nederlander bleef achter een nadarhek haken en daarbij liep hij een gescheurde broek en een snijwonde op:

Play Sports
Play Sports
Play Sports

Ook Tim Merlier bleef niet gespaard van pech: de West-Vlaming struikelde over het eerste balkje en belandde dan vol op de laatste hindernis

Play Sports
Play Sports
Play Sports11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wim rooyakkers

  Het siert Mathieu dat hij daar zich verder niet zo druk over maakt.

 • willy van dijck

  Dat zijn nu eenmaal ongelukken die kunnen gebeuren schiet die man niet af wat zou er gebeuren als ze die mensen niet zouden hebben en neem van mij aan die man zal slecht geslapen hebben met dit voorval.

 • RONNY LEMMENS

  Het klopt dat men moeilijk vrijwilligers kan vinden om te helpen, maar als je zegt dat ze vrij op het parcours kunnen en mogen rondlopen (met alle gevolgen van dien...) denk ik dat het een stuk gemakkelijker is. Ze voelen zich dan "de man". Had veel erger kunnen zijn. Hopelijk is onze man gene supporter van Van Aert want dit zou alles nog veel erger en verdachter maken.

 • Jan Willems

  Foutje van deze vrijwilliger. Goed bedoeld maar hij had beter op moeten passen, je moet blij zijn dat er vrijwilligers zijn die helpen en dan kan een fout worden gemaakt. Ik had het erger gevonden mocht het een dronken supporter geweest zijn, dat zou dan weer een vooroordeel (?) over de cross hebben bevestigd. Vd Poel is het grootste talent dat we ooit in de cross hebben gezien. Dus wint hij op 22 maal aan de start maar liefst 20 maal.

 • Erik Neyt

  Steward moet wachten,tot iedereen voorbij is,en dan de stukken van die bril oprapen,gelukkig was vdp. al alleen want anders had die klap nog veel harder geweest.