VIDEO: Deze valpartij plat op de buik schakelde Van Aert uit in jacht op goud

Twee keer kettingproblemen, een lekke band en een valpartij trokken een ferme streep door de kansen van Wout van Aert op de wereldtitel. In een exclusief filmpje van Bio-Racer is te zien hoe de zilveren medaille plat op de buik gaat. In al zijn onstuimigheid bezeerde hij ook zijn schouder. Deze beelden haalden de televisie-uitzending niet.

Uiteraard baalde hij na afloop van het WK. Zijn zilveren medaille stak hij zelfs in zijn truitje en droeg hij niet fier om de nek, zelfs niet toen hem dat werd gevraagd op de persconferentie na afloop van het WK. "Ik had de benen om wereldkampioen te worden", zei hij. "Doodjammer dat al die pech me nekt."

"Toen mijn ketting de eerste keer afliep, slaagde ik erin snel terug te keren. Ook de tweede keer zag ik nog altijd geen probleem en geloofde ik er nog in om terug te geraken. Maar dan ben ik wellicht iets te onstuimig geweest en kwam ik ten val. Vrij hard en ik bezeerde mijn schouder. Ik verloor een kleine minuut en had een ronde de tijd nodig om te recupereren. Toen was het een verloren zaak. Ik reed nog wel hard, ik denk dat ik zeker op het eind de beste rondetijden had, maar het was te laat om Mathieu nog terug te pakken. Zonde, want ik was echt sterk vandaag."

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS