Veldrijders trekken in Waregem streep onder het seizoen

PHOTO_NEWS
Met de Soudal Cyclocross Masters in het West-Vlaamse Waregem wordt morgenavond een streep getrokken onder het veldritseizoen 2014-2015. De grote blikvangers daar zijn regerend wereldkampioen Mathieu van der Poel en vicewereldkampioen Wout Van Aert.

"Naast van der Poel en Van Aert komen ook kleppers als Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Sven Nys, Michael Vanthourenhout en Lars Van der Haar aan de start. Ook de vrouwen komen in Waregem aan bod. Daar zal Sanne Cant het opnemen tegen onder anderen Jolien Verschueren, Ellen Van Loy, Sophie de Boer en Nikki Harris", meldt organisator Erwin Vervecken.

'Cyclocross jumping'
De avond is onderverdeeld in drie disciplines, legt de oud-wereldkampioen uit. "Er is een tijdrit over één ronde, de nieuwkomer 'cyclocross jumping' en als afsluiter een wedstrijd over 30 minuten bij de mannen, de vrouwen zullen 20 minuten koersen. Bij de 'jumping' is het de bedoeling zo hoog mogelijk over een balk te springen. We beginnen met een hoogte vanaf 20 centimeter. Daarna gaat de balk naar 25, 30, 33, 36, 42 centimeter en daarna gaat de balk telkens twee centimeter de hoogte in tot we de uiteindelijke winnaar kennen. Elke renner mag in totaal drie keer falen, en niet per hoogte, voordat hij uit competitie verdwijnt. Deze jumping komt in de plaats van 'the battle of the sexes' van vorig jaar en zal de spektakelwaarde toch wel serieus opkrikken." Vorig jaar was Sven Nys de beste in Waregem.PHOTO_NEWS