Van Kasteren: "Zou het eer vinden als Sven Nys mijn team wil overnemen"

TDW
Er is al heel wat te doen geweest over de toekomst van veldritploeg Telenet-Fidea en dé spil in het gebeuren is natuurlijk manager Hans van Kasteren. Wie staat straks aan het hoofd van zijn succesvolle formatie? Misschien wel Sven Nys. Maar beide partijen hebben nog niet met elkaar gesproken over een overname, of dan toch niet rechtstreeks.

"Sven is een van opties, maar ik heb er nog nooit met hem over gesproken. Jullie weten het allemaal beter. Ik spreek met hem natuurlijk over andere dingen, maar ik praat altijd met alle renners. Als hij de ploeg graag wil overnemen dan horen we de opties wel. Het is natuurlijk een heel mooie naam en ik zou het een hele eer vinden als hij mijn opvolger wordt."

Vier partijen
De flamboyante Nederlander Van Kasteren is trouwens een erg open over de kandidaten: "Het zijn er vier en ik wil die gerust op een rijtje zetten: Nick Nuyens, Christoph Roodhooft, iemand die nu in de voetbalwereld actief is en een bureau dat namens Sven Nys gesprekken voert." Een doorbraak hoeven we mogelijk pas na dit seizoen te verwachten. "We geraken elke keer een stapje verder. We praten rustig over de zaak en zien wel hoe het uitdraait."

TDW