Van der Poel zet zijn zegereeks voort in Sint-Niklaas: zestiende overwinning is een feit

BELGA
Mathieu van der Poel heeft de Waaslandcross in Sint-Niklaas gewonnen. Voor de Nederlander was het zijn zestiende zege van het seizoen. Een sterke Quinten Hermans finishte als tweede. Tom Meeusen werd derde.

Wout van Aert, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck zetten alles op de Wereldbekermanche van morgen in Namen en waren er daardoor niet bij in Sint-Niklaas. Mathieu van der Poel stond wél aan de start van de Waaslandcross. Waarom een veldrit laten schieten? De Nederlander wint toch o zo graag. En hij heeft geen klassement in de Wereldbeker te verdedigen.

Terug naar vandaag. Van der Poel besloot niet te voortvarend van start te gaan. Verre van. Ook hij weet dat er morgen een loodzware cross op het programma staat. Zo bleef de Europese kampioen lange tijd in het wiel zetten, tot hij iets voor halfweg koers een eerste speldenprik uitdeelde.

Taaie Hermans

Slechts twee renners hadden een antwoord in huis op de versnelling van Van der Poel: Tom Meeusen en Quinten Hermans. Vooral die laatste toonde zich een taaie klant. Bij een nieuwe versnelling van Van der Poel was Hermans de enige die tegenspartelde.

Het verschil bedroeg lange tijd acht seconden, maar in het laatste kwartier moest Hermans zich wel neerleggen bij het meesterschap van Van der Poel. Seizoenszege nummer zestien was een feit. Hermans werd tweede, Meeusen mocht als derde mee op het podium.

BELGA13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dendane gust

  Webby,als je hoopt van niet waarom kom je dan belachelijke praat vertellen

 • Patrick bergevoet

  Waarom altijd weer die verdachtmakingen aan het adres van van der Poel? Die jongen wordt zo vaak gecontroleerd, als hij wat zou gebruiken dan wordt hij echt wel gepakt. En dan de mensen die vinden dat hij het spannender moet maken? En dan lek rijden.... Denk je echt dat ze dan op hem gaan wachten? Van Evenepoel rijdt iedereen op een hoopje maar daar zegt niemand wat van. Wat een kortzichtigheid en afgunst.

 • François Nuyts

  Het wordt alsmaar zieliger om naar de cross te kijken . Gisteren iemand die nog een trainingsritje komt afwerken en een paar die zich te pletter rijden om eens tweede te kunnen worden nu tal van andere crossers afwezig waren .

 • wim rooyakkers

  Jammer dat veel crossers een wedstrijd overslaan, normaal gezien moet een topsporter snel herstellen van een inspanning die een uur duurt, Mathieu laat niet veel wedstrijden liggen ,en gelijk heeft hij, pakken wat je pakken kan ,je ben maar een keer jong.

 • Erik Audenaert

  Waarom durft hij niet met andere crossers naar de meet ? , Daar wacht ik nog altijd op en ook vele crossliefhebbers en organisatoren .