Van der Poel wint Azencross na imponerende inhaalrace voor Iserbyt, Van Aert knap vijfde

Photo News
Mathieu van der Poel heeft de Azencross van Loenhout gewonnen voor een sterke Eli Iserbyt, die steviger leider is in de DVV-trofee. De wereldkampioen kwam in de openingsronde ten val, maar lukte daarna een imponerende inhaalrace. Van Kessel eindigde als derde. Wout van Aert reed bij zijn comeback naar een mooie vijfde plek. 

Lang geleden dat we dat nog hadden gezien. Rijen dik stond het publiek in Loenhout. En dat allemaal door de aanwezigheid van Wout van Aert, die zijn comeback maakte in de cross. Hij snelde ook als eerste het veld in met Van der Poel in zijn wiel. Een duel tussen die twee kregen we echter nooit te zien, want ‘MVDP’ kwam vrijwel meteen ten val op de brug. Met een achterstand van ruim 40 seconden tot gevolg. Er wachtte de wereldkampioen een lange inhaalrace. 

Voorin sloegen Iserbyt en Van Kessel een gat. Van Aert en co gaven al snel 20 seconden prijs. Het leidersduo leek gaan vliegen. Van der Poel kwam wel onder stoom en knalde op twee ronden tijd naar de achtervolgende groep, waar Van Aert een goeie indruk naliet. 

Photo News

De wereldkampioen moest een ronde op adem komen en zette nadien de turbo op. Op een imponerende manier reed hij eerst naar Van Kessel, die de rol halfweg koers moest lossen bij Iserbyt. Daarna ging het richting Iserbyt. Met nog twee ronden te gaan kregen we een duel uit de oude doos. Een sterke Iserbyt hield lang stand en Van der Poel moest alle zeilen bijzetten om de renner van Pauwels Sauzen–Bingoal te kloppen. In de slotronde kraakte Iserbyt dan toch, Van der Poel zegevierde. Van Kessel werd derde. 

En Van Aert? Die deed het bij zijn comeback uitstekend. In de sprint moest hij de vierde plek nog aan Merlier laten, maar de vijfde plaats had hij wel te pakken. Knappe prestatie. 

BELGA
BELGA
Photo News15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Freddy van Puymbrouck

  Over de insinuaties, vdPoel is altijd al een buitenbeentje geweest.Won als nieuweling in het seizoen 2011-2012 29 crossen.Als junior werd hij WK op de weg en als je zijn palmares bekijkt geraak je de tel kwijt.Er zijn nog zulke renners geweest die niet doorgebroken zijn bij de profs.Dat is het verschil,Mathieu maakt alles waar wat hij als jong kereltje beloofde!.

 • Marc Van Leuven

  Ik denk dat VDP gewoon een vitesse hoger kan rijden dan de anderen en dit dan als een constante. Zijn flitsen minderen inderdaad zoals hij zelf aangaf. En de insinuaties, wat win je daar nu mee? Van Aert die in het begin op de baan alles omver knalde, ook van dat dan ?? Jongens, bekijk de laatste koersen, als Toon ok was dan kregen we zeer leuke crossen en dan had VDP er gisteren niet meer bijgeraakt!

 • Philippe Claes

  Guido Swerts, de vorige 2 cross seizoenen was Van Aert wel op de afspraak en heeft MVDP hem keer op keer afgedroogd, nu jij weer

 • Joke Van Kalmthout

  Natuurlijk, Lu Marissen, over een tijdje wordt bekend dat Mathieu als kind in een ketel met toverdrank is gevallen en dan hoeft niemand meer iets te insinueren oftewel bedekte toespelingen te maken volgens Van Dale.

 • Fons Verstraeten

  Mathieu in de toekomst 1 minuut laten starten, lol. Proficiat aan alle crossers.