Van der Poel voor het eerst in 408 dagen geklopt: ijzersterke Aerts ploetert naar zege in Ronse

Photo News
Mathieu van der Poel is voor het eerst in 2019 geklopt in het veld. Toon Aerts ploeterde naar de zege in Ronse. De Nederlandse wereldkampioen moest (in de vierde manche van de DVV Verzekeringen Trofee) vrede nemen met de derde plek.

Door de regenval lag het parcours in Ronse er zompiger dan ooit bij. “Het wordt loodzwaar”, klonk het vooraf bij Mathieu van der Poel, die terugkeerde van zijn stage in Spanje. Laurens Sweeck was er dan weer niet bij, aangezien zijn grootvader (Alfons, ex-profrenner) gisteravond op 83-jarige leeftijd overleed.

Goed indelen, was de boodschap. Van der Poel raakte niet in zijn ritme, waarna Toon Aerts de tegenstand na een kwartier ter plekke liet. De Belgische kampioen voelde zich duidelijk in z’n sas op de modderige omloop. Van der Poel volgde prompt op een halve minuut van de leider.

Eerste ‘nederlaag’ in 408 dagen

Aerts bleef vervolgens uitlopen, Van der Poel zag hoe de boomlange koploper alsmaar kleiner werd. De vogel was gaan vliegen. Op twee ronden van het einde had hij reeds een voorsprong van een dikke minuut op Van der Poel en Eli Iserbyt, die een robbertje uitvochten voor de tweede plaats.

En ’t was Iserbyt die aan het langste eind trok. Van der Poel, die uiteindelijk derde werd, verloor zijn eerste veldrit in 408 dagen. Zijn laatste ‘crossnederlaag’ dateerde van 1 november 2018. Toen eindigde hij pas als 21ste in de Koppenbergcross. Chapeau, Aerts.

Photo News
BELGA
Photo News
BELGA16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • René Pijnacker

  De beste crosser is degene die het langst kan blijven rijden waar anderen lopen, klaar! Gisteren ook gezien in Overijse, Aerts moest al weer snel gaan lopen waar Mathieu bleef rijden en verspeelde zo veel plaatsen. Voor degenen die dit dan een makkelijke omloop vinden; probeer het zelf eens. Alleen voor bepaalde Vlamingen is een 'echte cross' een rondje lopen met de fiets op de schouder. Voor mij is dat geen veld RIJDEN maar veld LOPEN met handicap.

 • patrick isenborghs

  eric maier Baal 2019 niet gezien zekers?

 • eric maier

  MVDP is ook maar een mens, laat dat duidelijk zijn voor hen die op een wolk zitten. EN de feiten zijn ook de volgende : vrijwel ALLE crossen waar veel modder was, werd MVDP geklopt door oa Van Aert. Dit was geen snelbollende omloop, maar eentje waar je je power op een andere manier moet gebruiken en je je snelheid en grotere versnelling niet kan uitspelen. Draai en keer het zoals je wil, een modderomloop-cross pur sang, is MVDP zijn zwakste punt, en dat was bij de jeugd ook zo.

 • dirk claeys

  Zo kunnen we de cross nog redden ! Als vd poel enkele laat voorbijgaan, denkt de meute fanatiekers dat de Belgen super zijn! Enkel de Nederlandse en wk trui wil vanderpoel hebben!

 • grootaert rené

  MvdPoel kwam van lange en zware stage in Spanje en reed uiteraard niet op normale kracht.ZG. van Aerts en goed van Yserbijt!