Van der Poel: "Toen Kevin voorbij Van Aert ging, dacht ik dat het over was"

Opgelucht na een verrassend moeilijke slotklus in Middelkerke, Mathieu van der Poel moest alles uit de kast halen om zijn eerste Superprestige te winnen.
Tim De Waele Opgelucht na een verrassend moeilijke slotklus in Middelkerke, Mathieu van der Poel moest alles uit de kast halen om zijn eerste Superprestige te winnen.
In Hoogerheide, Tabor, Lille en Hoogstraten stond er absoluut geen maat op Mathieu van der Poel en dus dacht iedereen dat de veldritdiamant van BKCP-Powerplus in Middelkerke met sprekend gemak de kers op de taart zou zetten. Dat kwam toch niet helemaal uit. De jonge wereldkampioen schitterde niet, won ook niet en pakte maar nipt de eindzege in de Superprestige. Eén puntje op Kevin Pauwels, spannender kon het echt niet.

"Ik sloeg meermaals een kloofje, maar bracht mijzelf elke keer in de problemen in de zandbak", vertelde een opgeluchte Van der Poel na afloop. "Toen ik weer een gaatje sloeg, ging ik hard overkop. Dat deed pijn en ik had wat tijd nodig om te herstellen. Toen Kevin op en over Van Aert denderde, dacht ik dat ik de eindoverwinning kwijt was. Ik heb in de laatste rond zo hard gefietst als ik kon." Voor de regenboogtrui en zoon van Adrie een nieuwe triomf en bekroning van een topseizoen. "Ik ben ook Nederlands kampioen en wereldkampioen. Hier had ik op voorhand zeker voor getekend."

Tim De Waele
BELGA
BELGA
BELGA
Tim De Waele
Tim De Waele