Van der Poel: “Seizoen mislukt als ik geen wereldkampioen word”, Van Aert: “Kom van te ver om het Mathieu moeilijk te maken op het WK”

rv
Mathieu van der Poel soleerde vanmiddag naar de zege in Zonnebeke. Wout van Aert kende een uitstekende dag en werd tweede. Hieronder de reacties van de twee hoofdrolspelers van de Kasteelcross.

Van der Poel: “Of mijn seizoen mislukt is als ik geen wereldkampioen word? Ja”

“De benen moesten warmdraaien na een lastige week. Maar eenmaal ik op gang was, reed ik goed”, klonk het bij Mathieu van der Poel, die een lastige trainingsweek achter de rug heeft. “Ik heb redelijk wat op interval getraind. En dat was nodig richting het WK. Of mijn seizoen mislukt is als ik geen wereldkampioen word? Ja.”

Van Aert gelooft niet in wereldtitel: “Kom van te ver om het Mathieu moeilijk te maken”

“Ik ben nog een stuk verwijderd van mijn beste vorm, maar ik ben zeker niet slecht bezig”, vertelde Wout van Aert. “Ik ben blij dat het gevoel goed zat. Dat geeft vertrouwen voor morgen en volgende week. Of ik in een wereldtitel geloof? Neen. Ik kom van te ver om het Mathieu (van der Poel, red.) dit seizoen nog moeilijk te maken. Hoe we Van der Poel kunnen afstoppen? We zullen nog een plannetje bedenken.”
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • patrick isenborghs

  wout zal zijn handen en benen meer dan vol hebben om volgend sezioen terug de beste belg te zijn . De andere belgen blijven ook niet stil zitten en dat was vorig jaar al zichtbaar

 • Bernd Vaes

  Wout zweeft nog ergens. Ja, hij slaagt erin zijn achterstand beetje bij beetje in te halen, maar hij onderschat de recuperatie-tijd na een val met zulke zware gevolgen. In dit seizoen gaat alle respect naar Matthieu. Bewonderenswaard is het, hoe hij als enige Nederlander daar hoog aan top staat met niets als Belgen onder hem en toch overwint hij deze eenzaamheid.

 • Anthony Peeters

  Er is maar 1 echte crosser in België en dat is wout! De rest kan wout nu al niet meer volgen en die hebben een deftige voorbereiding gehad en waren niet bijna einde carrière! Eerlijk ik was geen supporter van wout tot hem op de weg begon te rijden! Daar heeft hem karakter en talent laten zien! Hij is ook iets meer met de voeten op de grond geworden en dat zie ik wel graag bij hem

 • Roger Deprez

  Wout ging voor wat hij waard is en dat leverde een tweede plaats op, dat hij MVDP nog niet kon volgen is logisch. Het zou mij niet verbazen als hij op het podium komt in het wereld kampioenschap, men ziet heel goed waar de werkpunten liggen voor Wout, één uur volmaken is al geen probleem meer maar de tempo versnellingen zijn nog niet wat het zou moeten zijn, maar dat is een kwestie van tijd.

 • Dirk Van Den Bossche

  Als je uit gaat van Pech kan ook meespelen ben je geen faire sportkenner. Laat ons hopen dat niemand pech heeft en de beste wint, dat is het eerlijkst.