Van der Poel over Vuelta: “Geen must om te rijden, maar als het kan, graag”

Van der Poel: “De Vuelta rijden is geen must, maar als het kan: graag.”
BELGA Van der Poel: “De Vuelta rijden is geen must, maar als het kan: graag.”
Same old voor Mathieu van der Poel in Sint-Niklaas. De wereldkampioen won de Waaslandcross voor de derde keer in zijn carrière. Al ging het nadien vooral ook even over de Vuelta. “Het is geen must voor ons om daar te rijden, maar het zou wel leuk zijn.”

Een foutje in het zand bij de concurrentie en hij was opnieuw foetsie. Mathieu van der Poel won met overmacht in Sint-Niklaas. “Het lijkt inderdaad makkelijk, maar het was voor mij ook een vol uur rijden. Zeker op zo’n rondje waar er niet zo veel techniek nodig is, moet je op de rechte stukken toch flink doortrappen.”

Eén week na zijn stage in Benicassim begint MVDP de vruchten te plukken van zijn trainingsarbeid. Daar waar hij het vorige week nog moeilijk kreeg om in zijn ritme te komen, reed hij nu wel meteen vlot rond in Sint-Niklaas. “Het ging goed, zoals verwacht. Ik kende een rustige week na tien dagen hard trainen in Spanje. Het begint beter en beter te gaan.” 

En dat net op het moment dat Wout van Aert voor zijn terugkeer in het veld staat. Onze landgenoot start volgende week in Loenhout en daar kijkt ook Van der Poel naar uit. “Het is heel positief voor het veldrijden dat hij terugkomt. Ik ben ook wel benieuwd naar waar hij staat. Ik denk dat hij sneller terug zal meedoen voor het podium en de zege dan hij zelf laat uitschijnen. Hij is sowieso bij de betere crossers. Dat gaat niet zomaar weg.” 

Vuelta: “Het is niet aan mij om te beslissen, maar ik zou het graag willen”

Net als Van Aert mikt Van der Poel na de crosswinter opnieuw op succes op de weg. De Nederlander zou dit jaar graag een eerste grote wielerronde rijden. De Vuelta - met start in Utrecht - leek daarvoor de uitgelezen gelegenheid, maar organisator Javier Guillen liet deze week bij WielerFlits weten dat het moeilijk wordt om de ploeg van Van der Poel een wildcard te geven. 

“Het is op die manier een beetje uitvergroot”, zei Van der Poel in de marge van de Waaslandcross. “Het opzet bij ons was dat we er zeer graag zouden rijden, maar het is niet zo dat het een must is voor ons om de Vuelta dit jaar te doen. Blijkbaar hebben ze de vraag voorgelegd aan de baas en zo is dat dan in de media gekomen.” 

“Het zou heel leuk zijn om er te rijden en met de start in Utrecht zou het ook speciaal zijn. Maar als het niet zo is dan is het zo. Als het wel kan: graag. Het is niet aan mij om te beslissen. Ik snap hun kant (de organisatie, red.) van het verhaal wel. We zullen zien waar het op uitdraait, maar ik zou het graag willen, ja.”

Van der Poel won vandaag opnieuw in Sint-Niklaas.
BELGA Van der Poel won vandaag opnieuw in Sint-Niklaas.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • patrick isenborghs

    , Jan Rottiers niemand hoeft te kijken man , trouwens u ook niet ! Maar als er 31 organisaties klaar staan voor 8 wk crossen te kunnen organiseren en er 200 000 euro willen voor ophoesten denk ik niet dat het er zo slecht aan toe gaat zoals u denkt . Tja echte crossliefhebbers aanvaarden de overmacht van een renner die er kop en nek boven uitsteekt alleen is de ontgoocheling groot dat het nu net geen belg is bij sommige. Wen er maar aan want de verandering zal nog niet voor morgen zijn .

  • Jan Rottiers

    Deze Hollander schuimt al onze crossen af en zorgt er voor dat er binnenkort geen kat meer komt kijken. Het wordt tijd dat de organisators van deze pensenkermiscrossen toegeven dat dit nooit gaat lukken zolang er alleen Belgen en Nederlanders rijden. Misschien dat Nys junior dit nog red maar dan blijft het nog een BeNe aangelegenheid.