Van der Poel mikt vol op kerstperiode en laat daarvoor crossen in Essen en Zonhoven schieten

Photo News
Zoek volgende week niet naar Mathieu van der Poel in Essen of Zonhoven. De wereldkampioen laat beide crossen links liggen. Ook de cross in Bredene is (voorlopig) niet in zijn programma voor december opgenomen.

De Zilvermeercross morgen nog en dan knijpt Mathieu van der Poel er voor twee weken vantussen. De wereldkampioen veldrijden mikt komende maand vol op de kerstperiode. ‘MVDP’ last daarvoor zoals gebruikelijk een stage in van twee weken in het Spaanse Benicassim. Nieuw daarbij is dat hij dit jaar tussenin niet terugkeert uit Spanje om te crossen. 

Van der Poel kon immers geen overeenkomst vinden met de organisatoren van de Ethias Cross in Essen (7 december) en daardoor laat hij ook de veldrit in Zonhoven (8 december) schieten. “Ik wil graag alles rijden, maar dat hangt niet alleen van mij af”, vertelde Van der Poel in de marge van de DVV-cross in Kortrijk. 

De Nederlander wil zijn stageperiode in Benicassim niet onderbreken voor één cross. “Ik heb besloten om ook Zonhoven over te slaan, ook al is het een klassementscross.” Van der Poel liet eerder al de Superprestige-crossen in Gieten, Boom en Gavere schieten. In dat opzicht is een forfait voor Zonhoven geen probleem. 

Meer nog dan dat wil Van der Poel vooral zijn eigen ding blijven doen. De wereldkampioen mikt vol op de drukke kerstperiode. Na zijn stage in Spanje heeft hij in z'n decemberprogramma plaats voor de DVV-cross in Ronse (14 december), de veldrit in Overijs (15 december), de Rectavit Seris Sint-Niklaas (21 december), de Wereldbekerveldrit in Namen (22 december), de Wereldbekerveldrit in Zolder (26 december), de DVV-cross in Loenhout (27 december) en de Superprestige in Diegem (29 december). 

De enige cross die Van der Poel in de overgang van oud naar nieuw niet rijdt, is de Ethias Cross in Bredene (30 december). Op 1 januari staat hij wel weer aan de start in Baal.

Decemberprogramma Van der Poel: 

1 december: Zilvermeercross Mol 

14 december: DVV-Trofee Ronse 

15 december: Druivencross Overijse

21 december: Rectavit Series Sint-Niklaas

22 december: Wereldbeker Namen

26 december: Wereldbeker Zolder 

27 december: DVV-Trofee Loenhout

29 december: Telenet-Superprestige Diegem 

1 januari: DVV-Trofee Baal

BELGA4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gerard wauters

  Top idee Karel, dan voortaan een podium met 2 renners als MVDP niet mee doet. Blijft het hoogste schavotje gewoon leeg. Als iemand niet start kan hij ook niet winnen. Wie dan wint is de beste van de renners die wel starten.

 • dirk claeys

  Hij bepaald zijn eigen crossen en zijn eigen startgeld! Toch mooi! Geen marionet van het volk! Enkel de Nederlandse en wk trui nog winnen en daarna zal hij Geen seconde nog crossen!

 • janpiere ledure

  Karel ??? En als hij weg gaat van de eerste ronde en ze zien hem niet meer terug !! Ja als hij over de meet rijd wat is dan .

 • Karel Belmans

  De winnaar in de crossen waar hij niet mee rijdt....is geen winnaar...maar gewoon de tweede! Zo simpel is dat.