Van der Poel mag derde Europese trui in z'n kast hangen, al dwong Iserbyt hem wel bijna tot het gaatje

BELGA
Mathieu van der Poel is in Silvelle opnieuw Europees kampioen veldrijden geworden. De wereldkampioen haalde het in Italië voor een verdienstelijke Eli Iserbyt. Onze landgenoot ging mee tot in de slotronde, Laurens Sweeck werd derde.

In Ruddervoorde sloeg het een beetje tegen, maar in Silvelle kreeg Eli Iserbyt opnieuw een kans om Mathieu van der Poel te kietelen. En dat in het kader van het EK. De Nederlander won de voorbije twee edities. Op naar nummer drie, zou een mens dan gaan denken.

Ondanks de ferme modderfoto’s van de voorbije dagen viel de zwaarte van het parcours mee in Italië. Veel draaien en keren. Het had wat van Ruddervoorde, alleen was Iserbyt nu wel goed uitgerust om de wereldkampioen tot een duel te proberen dwingen.

Toen Van der Poel in de eerste ronde met allure op de trappers ging staan, was het meteen vrezen voor de spanning in de wedstrijd. Vanthourenhout en Iserbyt konden het gat dichten. Oef. De talrijk opgekomen fans in Italië zouden meer dan één ronde cross te zien krijgen.

Photo News

Hoewel Van der Poel daarna autoritair bleef rondrijden, begon Iserbyt de wereldkampioen nu en dan de loef af te steken. Samen met Vanthourenhout deed de West-Vlaming wat hij kon. Nu eens met een aanval, dan weer door een gat te laten vallen. Speldenprikjes, het maakte de wedstrijd er alleen maar leuker op.

Ook toen Van der Poel de andere Belgen in zijn achteruitkijkspiegel zag verschijnen. De Nederlander had geen zin om met zes blauwbloezen in de buurt de slotronde aan te vatten. Iserbyt beet zich als een Jack Russell vast in het wiel van de wereldkampioen. 

Héél even leek het te kunnen, een sprintduel, maar helaas moest Iserbyt een paar lengtes laten aan het bittere eind. Drie tellen was genoeg. Onze landgenoot zag het achterwiel van de wereldkampioen niet meer van dichtbij terug. Met dank aan een beenharde slotronde zette Van der Poel het EK naar zijn hand. De drie op rij is een feit. 

ANP
ANP
BELGA
Photo News14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • kurt mannaert

  Waarschijnlijk verdient, allez voor zover je kon volgen.Wat een rampzalige uitzending van de Italiaanse televisie.Na 1 ronde TV afgezet want 2/3 van parcour zag je niks .

 • Paul Hendriks

  Schitterend !

 • Leopold Vanhoof

  Vanthourenhout was na Van der Poel en Yserbit voor mij de beste man in koers. Ik heb 'n mooie koers gezien.

 • marc peeters

  Hij had veel geluk dat Wout er niet bij was.

 • Freddy Madou

  Als je ziet wie er tweede wordt Yserbit de beste renner van de Belgen ,waar zitten al die goeie veldrijders Mathieu steekt er met armen en benen boven uit, Thibau Nys wint op een slinkse manier de wereldtrui, zoals zijn vader ooit wereldkampioen werd dank zij Sven Vanthourenhout die in de laatste bocht Vervecken blokkeerde, tegen dat Thibau bij de beroeps renners komt is veldrijden een amateurs sport geworden, het beste is er af, jammer.