Van der Poel laat iets langer op zich wachten: wereldkampioen rijdt op 3 november eerste veldrit

Mathieu van der Poel.
BELGA Mathieu van der Poel.
Mathieu van der Poel hervat zijn cross-seizoen niet zoals verwacht op 22 oktober in de Nacht van Woerden, maar pas op 3 november in de Superprestige in Ruddervoorde. Hij laat ook de Koppenbergcross schieten.

Van der Poel genoot na zijn wegseizoen van een beetje vakantie en was normaal voorzien in de ‘Nacht van Woerden’ op 22 oktober om zijn seizoen te hervatten. Dat gebeurt evenwel niet. “Mathieu is goed uit zijn rustperiode gekomen en is al stilaan weer aan het trainen”, vertelde teammanager Christoph Roodhooft tijdens de uitzending van de Superprestige bij de dames in Boom. “Hij zal niet starten in Woerden. Dat is een beetje vervelend voor de organisatie, maar we hebben dat altijd onder voorbehoud gehouden en de knoop is nu doorgehakt: hij start daar niet.”

Opvallend, Van der Poel zal ook niet aantreden in de Koppenbergcross op 1 november, de opener van de DVV Verzekeringen Trofee, het enige klassement waar hij een doel van zou maken. Zoals bekend wist Van der Poel daar nog nooit te scoren, integendeel, meestal verloor hij er minuten, al kon hij vorig jaar dat verlies nog goedmaken en kroonde hij zich toch tot eindwinnaar van het klassement.

Van der Poel hervat in Ruddervoorde op 3 november, liet Roofdhooft zich nog ontvallen.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick isenborghs

  Jan Van Rompaey van meetstal zou ik maar zwijgen als ik u was , meetstal schiet hij raak ! Een renner die van nieuwjaar tot oudjaar top is kan wel eens door de mand vallen , Dat is heel wat anders dan vele overroepen coereurekes die nauwelijks 6 maand aan de bak komen en dan nog falen op de momenten dat het moet

 • Jan Van Rompaey

  Wie teveel hooi op zijn vork neemt schiet meestal tekort.

 • Freddy van Puymbrouck

  Inderdaad Mathieu heeft de Koppenbergcross in 2017 gewonnen voor Toon Aerts.

 • Etienne Hageman

  Van der Poel won de Koppenbergcross toch in 2017?