Van der Poel klaar voor duel: “Iserbyt is indrukwekkend bezig”

Van der Poel eerder dit jaar in Yorkshire.
Photo News Van der Poel eerder dit jaar in Yorkshire.

Mathieu van der Poel is helemaal klaar om Iserbyt vanaf zondag op de rooster te leggen. De Nederlander maakt in Ruddervoorde zijn rentree, maar keek met belangstelling naar de prestaties van de concurrentie. “Iserbyt is op dit moment indrukwekkend bezig. Hij rijdt weg wanneer hij wil en moet meestal maar één keer proberen om de kloof te slaan. Als je dat kan, dan ben je wel de beste”, vertelde Van der Poel bij De Tribune op Radio 1. “Ik heb mezelf goed voorbereid. Ik heb een goed vormpeil, maar zal nog niet top zijn. Het was de voorbije periode belangrijk voor mij om weer wat kilometers en uren in de benen te krijgen. Ik wou zo eerst zorgen dat de basis goed was. Het kan alle kanten uit. Persoonlijk vind ik het nog altijd jammer dat Van Aert er niet bij is. Hij is altijd mijn grootste concurrent geweest en vormde zo de grootste uitdaging. Het lijkt er in ieder geval op dat Iserbyt een grote stap heeft gezet. Het zal na een paar crossen wel duidelijk worden wat het niveauverschil is.”

Eli Iserbyt.
BELGA Eli Iserbyt.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter De Ruyter

  Wint hij met meer of minder dan 1 minuut?

 • FRANK BERTELS

  Topkerel

 • Geert Heylen

  Er zit toch veel Belg in deze nuchtere eerlijke top Nederlander .....daarom sluiten de Vlamingen hem zo in het hart. Kijk er naar uit om je terug bezig te zien .

 • Sander van Schoonhoven

  Van der Poel liet het vorige seizoen de laatste 2 ronden een beetje lopen omdat de beslissende bres dan al geslagen was. In het ergste geval moet hij nu die 2 laatste rondjes ook nog iets extra gas geven, maar het lijkt me hoogst onwaarschijnlijk dat Van der Poel er door Iserbyt opgelegd gaat worden. Het zou wel spektakel geven! Meer dan Van Aert vorig jaar kon verzorgen helaas.

 • Danny Damiaens

  Het zijn maar koersen van 1 uur,dat zal nog wel lukken.