Van der Poel kent geen tegenstand en demonstreert in Niel, Sweeck en Thijs Aerts mee op het podium

Van der Poel won voor het tweede jaar op rij in Niel.
Photo News Van der Poel won voor het tweede jaar op rij in Niel.
Drie op drie. Mathieu van der Poel heeft na een solo de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. De wereldkampioen reed z’n makkelijkste cross van het seizoen tot nu toe. Laurens Sweeck werd op een dikke minuut tweede, Thijs Aerts derde. 

Vroeg dag voor de veldritkaravaan. Mathieu van der Poel toonde op z’n Instagram Stories een screenshot van zijn wekker. Opstaan rond 5u om vanuit Silvelle naar Niel te reizen. De Europese kampioen kon gelukkig het vliegtuig nemen. Dat met de renners van de Belgische nationale selectie.

Veel van die renners zou ‘MVDP’ niet terugzien in Niel. Eli Iserbyt, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Tim Merlier en nog enkele anderen pasten voor de tweede veldrit in de Rectavit Series. Daardoor moest de meeste concurrentie van Laurens Sweeck komen.

Helaas miste die laatste zijn start in Niel. Van der Poel ging ook niet al te voortvarend te werk, maar na zestien minuten was het toch welletjes voor de Nederlander. Toen Joeri Adams een kleine bonus had, ging Van der Poel er snel op en over. De rest kon niet mee en dat was dat.

Sweeck had langer nodig om onder stoom te komen. De derde van op het EK werkte zich daarna ook wel makkelijk los van de anderen. Van der Poel had dan al twintig seconden. De fans in Niel moesten zich in de gutsende regen dan maar verwarmen aan een knappe solo-slim.

De derde zege van het seizoen kwam nooit in gevaar voor Van der Poel. Van de drie crossen die hij reed, won hij in Niel het makkelijkst. Sweeck kon al bij al vlot naar een tweede plaats rijden. Thijs Aerts mocht als derde het podium vervolledigen.

BELGA35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lucaz Keizer

  Denk dat de meeste die hier reageren niet in Niel aanwezig waren. Ik wel, en zag en hoorde hoe Mathieu hard werd aangemoedigd en veel applaus kreeg. Sorry voor de negatieve eracties hier, maar dat hoort zeker bij de "Vlaamschen Canon " zeker. En, ben geen supporter van eender welk renner, maar liefhebber.

 • patrick isenborghs

  ten tijde van de vlaeminck , liboton , en nijs heb ik zulke reacties nooit gezien want die wonnen ook als en werden als goden bestempeld en was de cross van en voor de vlamingen . Net nu de nederlanders sinds een paar jaar de plak komen zwaaien is cross het bekijken niet meer waard bij velen . Hoe zielig en onsportief kan men zijn !

 • Lucas Bovens

  En dat noemt zich 'Wielerliefhebber' omdat de beste en meest getalenteerde renner wint! Indien hij er met de pet naar gooit en niet op het podium staat begin men te zagen over zijn startgeld. Mathieu weg pesten zoals met Lars Boom is gebeurt....

 • Freddy van Puymbrouck

  Als echte cross liefhebber wil ik de beste zien rijden en vind ik het een stuk minder interessant als die er niet bij is.De beste met grote voorsprong is Mathieu en het is een waar genot om hem bezig te zien.En die zou dan de cross kapotmaken, zulke kul praat komt alleen uit de mond van fanatiekelingen die enkel maar kunnen genieten als een Belg wint.Ik vind ze een beetje zielig en vooral heel kleingeestig!.

 • Jan Van Den Bergh

  Mathieu steekt er met kop en schouder bovenuit . Kon zelfs Nys niet in zijn gloriejaren . Die won er eens in één jaar dertig , maar reed wel bijna 50 crossen per seizoen . Liboton heeft de stunten van Mathieu één keer geëvenaard , maar toen werden de crossen nog niet live uitgezonden .