Van der Poel is aan extra rust toe: Nederlander past voor veldrit in Geraardsbergen en Amerikaanse WB-manches

Mathieu van der Poel.
Photo News Mathieu van der Poel.
Mathieu van der Poel start zijn wintercampagne een halve maand later op dan gepland. De 23-jarige allrounder is na een zwaar beladen zomer aan wat extra rust toe. 

Van der Poel pakte afgelopen weekend in het Zwitserse Lenzerheide nog brons op het WK mountainbike en schopte het zowel op de weg als op de bike tot nationaal kampioen. Eerder werd hij ook al Europees en Nederlands kampioen cyclocross en won hij de Boucles de la Mayenne, de Ronde van Limburg en twee etappes in de Noorse Arctic Race. 

Concreet past Adrie’s jongste zoon voor de eerste manche van de Brico Cross, aanstaande zondag in Geraardsbergen, en de Amerikaanse openers van de Wereldbeker in Waterloo (23/9) en Iowa City (29/9). Op de Berencross in Meulebeke (6/10) en de Hotondcross/GP Mario De Clercq in Ronse (7/10), allebei Brico Cross, is hij er opnieuw bij.

BELGA
ANP16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy van Puymbrouck

  Mathieu heeft een zwaar zomer seizoen gehad en die rust zal hem goed doen, vdPoel is een echte alleskunner maar moet ook niet te veel willen doen.

 • Glenn Wouters

  Frank Bertels, wie zijn dan de echte veldrijders? Ze rijden allemaal op de weg in de zomer, ook de dames. En er zijn er die met de mountainbike rijden. Wegrenners gaan dan veel naar de piste, wie zijn dan de echte wegrenners, of piste renners. Vertel me dit eens want ik snap je stelling niet.

 • Peter Neefs

  De Merckx van zijn generatie ..

 • rik cappelle

  Het verwondert mij dat hij nog geen zesdaagse rijd deze winter.

 • Jan Van Rompaey

  Hij wil teveel.