Van der Poel in Ruddervoorde: “Het WK veldrijden is het doel deze winter, de Vuelta kan een nieuwe uitdaging zijn”

Mathieu van der Poel is weer crosser. De wereldkampioen rijdt in Ruddervoorde zijn seizoensopener na een pauze na het WK wielrennen op de weg. En hij wil meteen winnen, dat vertelde hij aan VTM. 

“Ik heb een idee van de waardeverhoudingen op dit moment, maar ik weet niet hoe ik er zelf tussen sta. Ik heb de meeste crossen bekeken, maar je krijgt pas echt een goed beeld als je ertussen rijdt”, vertelde Van Der Poel voor de start. Eli is de beste van het moment. Voor mij wordt het nog wat wennen aan het specifieke van de cross, maar de basisvorm is aanwezig.” 

“De voorbije drie jaar kwam ik hier met een specifieke voorbereiding en nu is dat niet zo. Maar ik kom hier graag, zeker in deze omstandigheden. Het zal glad zijn, hopelijk kom ik na de verkenning met een goed gevoel terug naar de camper. Of ik voor winst ga? Dat moet altijd de ambitie zijn.”

Het WK veldrijden én de Vuelta? 

Van der Poel was er niet bij op de Koppenberg waardoor ook het klassement in de DVV Verzekeringen Trofee geen optie meer is, net zo min als de Wereldbeker of de Superprestige. “Ik heb in geen enkel klassement meer iets te verdedigen, dus daar moet ik me al niet meer bezighouden. Het grote doel deze winter is het WK veldrijden en mijn titel er verlengen.”

Daarna zou Van der Poel zich na het voorjaar op de weg en het mountainbiken voor het eerst aan een grote ronde kunnen wagen. In een interview met de NOS verklaarde Christoph Roodhooft immers dat Corendon-Circus graag voor een wildcard in de Vuelta wil gaan. “Dat is inderdaad ter sprake gekomen”, vertelde Van der Poel. “Ik hou van nieuwe uitdagingen. Een grote ronde rijden, kan dan inderdaad de volgende uitdaging zijn.”

Van der Poel bij z’n aankomst in Ruddervoorde:

BELGA11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • François Rediger

  spijtig dat de meeste van wielrennen geen kaas gegeten hebben. VDP de cros kapot maken is prullenpraat van bovenste plank. zit steeds te genieten van zijn rijkunst met power bij iedere cross of wegwedstrijd.En mentaal steekt het niveau torenhoog boven de afgunstige Vlaming mentaliteit.

 • Jan Van Den Bergh

  Wint zonder pech alle crossen waar hij aan deelneemt . Nys kreeg regelmatig eens op zijn doos van Stybar , Albert , Wellens ,.... Dat zal nu niet het geval zijn .

 • Yves Van Rossem

  Men kan "de loser" uithangen door in een hoekje te gaan wenen ... of men kan een vuist maken en zelf gaan voor de overwinning. Als men voor de strijd begonnen is al de handdoek in de ring gooit dan zal hij inderdaad blijven winnen ...

 • patrick isenborghs

  jos hurkmans het startgeld van VDP en van aert zal niet veel verschillen en weet je wat de cross kapot maakt , de jalousie van de vlamingen ! die kunnen het niet kroppen dat de hollanders de klak zwaaien in de cross net als in het voetbal . Als mathieu 2x geklopt word door een belg is er terug 10 000 man op de cross

 • Jan Van Rompaey

  Waarom kunnen de andere crossers niet volgen ? Slechte training, slechte voeding, slecht lichamelijke conditie? Slechte begeleiding ? Of zijn ze allemaal te soft ?