Van der Haar: "Op het einde zat ik gewoon stikkapot"

Een grijns van ontgoocheling op het besmeurde gezicht van Lars van der Haar. De kleine Nederlander greep nipt naast het zilver.
BELGA Een grijns van ontgoocheling op het besmeurde gezicht van Lars van der Haar. De kleine Nederlander greep nipt naast het zilver.
Het zag er lange tijd naar uit dat de Nederlanders met goud en zilver zouden gaan lopen, maar daar stak 'Comeback Kid' Wout van Aert nog zorgvuldig een stokje voor. Slecht nieuws voor Lars van der Haar die dan maar vrede moest nemen met brons. "Mathieu en ik hadden afgesproken dat we niet naar elkaar toe zouden rijden met iemand in het wiel." Een tactiek die goed uitpakte voor de mannen van Oranje.

Lars van der Haar is een snelle jongen, maar in de laatste rechte lijn werd hij wel simpel geklopt door onze landgenoot Wout van Aert. "Ik zat gewoon stikkapot. Daardoor maakte ik foutjes en kon Wout terugkeren. In de afdaling kon ik hem nog afhouden, maar daarna was mijn kruit verschoten en ging hij mij voorbij. Ik kon zelfs niet meer sprinten."

"Lekker in mijn sas"
Van Aert was een taaie klant, met Kevin Pauwels had de kleine crosser van Giant-Alpecin minder problemen. "Ik zag dat Pauwels kapot zat en dat ik veel beter was. Ik had een gaatje en probeerde nog terug te komen tot bij Mathieu. Het was misschien wel te laat, maar ik kon niet met Kevin naar de kop rijden. Ik bleef op zeven seconden hangen en aan de balken nam hij telkens weer voorgit en ging ik helemaal stuk. Ik wist dat ik in orde was, maar de laatste weken waren het niet mijn omlopen. Vandaag voelde ik mij lekker in mijn sas."

Photonews
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA