Van Aert wint niet in 'zijn' Lille: "Mathieu was de sterkste"

Geen dagzege in zijn achtertuin, maar wel een feestje voor de eindzege in de BB-trofee voor Wout van Aert.
BELGA Geen dagzege in zijn achtertuin, maar wel een feestje voor de eindzege in de BB-trofee voor Wout van Aert.
Wout Van Aert moest vandaag andermaal zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus). De 20-jarige renner van Vastgoedservice-Golden Palace had in Lille voor eigen volk graag gewonnen, maar moet vrede nemen met de tweede plaats. Wel steekt hij de eindzege van de Bpost Bank Trofee op zak.

De eindzege kon Van Aert niet meer ontglippen in Lille, wel wilde hij die graag nog wat extra glans geven met dagwinst voor eigen volk. "Het is jammer", zei Van Aert na afloop. "Ik had gehoopt om mee te doen voor de overwinning, maar het werd vrij snel duidelijk dat er aan Mathieu weinig viel te beginnen. De sterkste heeft gewonnen en dan moet je je als renner neerleggen bij een tweede plaats." De poulain van Niels Albert toonde zich wel tevreden met de eindwinst in de Bpost Bank Trofee. "In een seizoen zijn naast de kampioenschappen de klassementen van belang, dus ik ben wel trots dat ik er eentje op zak heb."

TDW
BELGA
TDW
BELGA
BELGA

Nys: "Op goede weg"
Sven Nys vocht zich in Lille naar een derde plaats en dat voelde bijna als een overwinning voor de 38-jarige Balenaar. Het was al geleden van de Superprestige in Gavere (16 november) dat hij nog eens op het podium stond. "De aanhouder wint zeker", lachte hij na afloop. "Ik ben heel blij met deze podiumstek. Als je met zulke snelle jongens als van der Haar en Pauwels op stap bent, is het niet evident om hen in de sprint voor te blijven. Gelukkig ben ik daar in geslaagd. Deze podiumplaats is voor mij belangrijk. Het bevestigt dat ik op de goede weg terug ben, eigenlijk al sinds Diegem, maar het is nog lang niet de conditie die het zou moeten zijn, maar ik probeer er het beste van te maken. Ik wissel goede dagen af met slechte, jammer genoeg had ik vorige week op het WK een slechte dag, vandaag was dan weer goed. Deze derde plaats doet deugd. Ik probeer met een goed gevoel het seizoen af te sluiten en dan helpt dit wel."

BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA