Van Aert: "Van der Poel volgen was totaal geen optie"

Photo News
In elf edities is nog nooit een wereldkampioen erin geslaagd de Parkcross van Maldegem te winnen. Wout van Aert moest genoegen nemen met een vierde plaats.

"Mathieu van der Poel volgen was totaal geen optie vandaag. Hij was veel te sterk voor iedereen", gaf Van Aert mee. "Ik had zo'n knalstart van Van Der Poel wel verwacht, al was dat voor het publiek wellicht niet zo leuk. Hij heeft er vandaag waarschijnlijk een stuk frustratie kunnen uitrijden. Ik voelde dat Van der Poel veel sterker was dan ik. En ik kon op een gegeven moment de kaart van Tim Merlier trekken en dat is ook mooi. Mijn teamgenoot heeft al een hele poos een schitterende conditie, maar heeft dat nog niet veel kunnen laten zien. Daarom gunde ik hem die podiumplaats vandaag wel. Ik heb hem een beetje geholpen, maar hij heeft toch ook wel een fikse inspanning moeten leveren. Zaterdag wil ik in Lille nog wel heel wat laten zien, dit voor mijn eigen supporters."

Tim Merlier droeg zijn derde plaats op aan zijn pas overleden grootmoeder. "Deze cross was zeker speciaal. Ik zat met mijn gedachten niet echt bij de wedstrijd. Maar ik vond alsnog de moed om te presteren voor haar. Ik ben blij dat ik veel steun gekregen heb van Wout van Aert, maar ook van Michael Vanthourenhout die ook wist van de zaak en me meermaals op sleeptouw nam met een derde plaats tot gevolg."