Van Aert: "Rob en ik hadden een plannetje"

BELGA
Wout Van Aert demonstreerde vandaag in Essen en won met ruime voorsprong voor Tom Meeusen en ploegmaat Rob Peeters. "Het was nochtans niet simpel om hier te winnen", zei de belofte van Vastgoedservice-Golden Palace, "maar ik voelde me goed en zette door, met succes."

"Rob en ik hadden voor de cross een plannetje in ons hoofd", stelde Van Aert na afloop. "Zeer snel starten, de tegenstand versmachten en zien hoe het uitdraaide na anderhalve ronde. We sloegen snel een kloofje, enkel Tom Meeusen kon nog volgen. Halfweg koers ging ik zelf vol door en voelde ik dat ik sterker was dan Tom. Het zag er misschien simpel uit, maar dat was het niet. Elke ronde bouwde ik mijn voorsprong uit met enkele seconden en dat gaf me vleugels natuurlijk, ook al reed ik alleen op kop, op dit zware parcours. Ik voelde me sterk vandaag."

Van Aert pakte niet alleen de dagzege, hij staat nu ook aan de leiding van het klassement in de bpost bank trofee. "En die leidersplaats ga ik uiteraard proberen te verdedigen. De resterende crossen in Loenhout, Baal en Lille zijn crossen die me zouden moeten liggen. Dit is de eerste keer dat ik een klassement rijd bij de profs. Het zou fantastisch zijn als ik dat al meteen aan mijn palmares zou kunnen toevoegen."

Meeusen op het podium

Tom Meeusen (Telenet-Fidea) werd in Essen tweede na een ongenaakbare Wout Van Aert. "Ik ben blij dat ik eens in mijn eigen achtertuin op het podium sta", reageerde Meeusen. "Aan Wout viel vandaag weinig te doen."

Het duo van Vastgoedservice-Golden Palace legde er stevig de pees op in de eerste ronde. "Langer zelfs", meende Meeusen. "De eerste drie ronden maakten Wout en Rob echt heel hard tempo. Ik wist dat ik het moeilijk zou hebben op de loopstroken en net daar maakten zij het me moeilijk met hun 'lange stelten'. Het was echt afzien daar."

Uiteindelijk kraakte Meeusen, samen met Peeters, in de vierde ronde. "Van Aert wint met een serieuze voorsprong, maar als je ziet hoe ver het veld uit elkaar ligt, mag ik best tevreden zijn. Ik ben heel blij dat ik hier eindelijk eens op het podium kan staan, voor de eerste keer voor eigen volk. Ik woon hier drie kilometer van het parcours. Er waren dan ook veel supporters aanwezig. Het doet deugd als je hen dan iets kan teruggeven."

Ook gelukkig was Rob Peeters met zijn eerste podium van het seizoen. "Ik had nochtans twijfels omdat het woensdag in de cross in Sint-Niklaas niet echt goed draaide en ik voelde me ook de rest van de week niet zo super. Vandaag ging het al veel beter. Dus ik ben zeer blij met deze derde stek."

BELGA