Van Aert over crossen in de VS en de rentree van Van der Poel: "Dat ik Aerts niet kan volgen en Mathieu er dan nog eens bijkomt? Tja"

BELGA
De cyclocrosskaravaan trekt sinds enkele jaren naar de Verenigde Staten, maar dat wordt niet door iedereen bejubeld. Weinig belevenis. Financieel een moeilijk verhaal. “En toch blijf ik voorstander van die eenmalige oversteek per seizoen”, aldus Wout van Aert in zijn column op Wielerflits.

“‘Eerst de sport in Europa verder uitbreiden’, hoor ik vaak als argument. Waarom? Natuurlijk moet het veldrijden ook in Europa verder gepromoot worden, maar kan dat niet gelijklopend? Waarom moet het stap voor stap? Het is toch niet de schuld van de Amerikanen dat er daar wel beleving is rond het veldrijden? En die is er wel degelijk, hoor”, luidt het bij Van Aert.

Photo News

“Vergelijk Iowa City en Waterloo dan met andere Wereldbekermanches in Europa. Ik herinner me wedstrijden als Pilzen (Tsjechië) of Bogense (Denemarken), vorig jaar nog. Denk je dat daar duizenden toeschouwers ons staan toe te juichen? Echt niet. Overigens, ik hoorde ook niemand klagen over het WK in Louisville, een aantal jaren geleden. Daar was pas echt veel volk én sfeer. Jammer dat zoveel kritiek blijft komen op die Amerikaanse Wereldbekers.”

Over het kostenplaatje

“Het kostenplaatje, wordt onder meer aangehaald als minpunt. Daar kan ik inkomen. Alleen wie twee keer top vijf rijdt, komt uit de kosten. En het is aan de Internationale Wielerunie om daar aan te werken. Op de weg zijn er in Canada twee WorldTour-wedstrijden (Québec en Montréal). Daar klaagt niemand over. Omdat het goed georganiseerd is. De renners worden met een charter naar ginder gevlogen, ze logeren allemaal samen in een hotel waar ze logistieke bijstand krijgen en de verplaatsing tussen Québec en Montréal is geregeld door de organisatie. Dat kan ook voor het veldrijden in de VS stukken beter. Dus ja, de UCI heeft nog werk, maar die VS-trip is zeker niet zinloos...”

Photo News

“Tot slot kan ik niet anders dan nog even terug- en vooruitblikken op het sportieve aspect van de wedstrijden. Ik las de commentaren: 'Van Aert kan al niet mee met Aerts en straks komt Mathieu er nog bij...' Tja. Laten we eerst en vooral de progressie van Toon Aerts niet als niemendalletje afdoen. Volgend weekend zal blijken hoe de waardeverhoudingen dan zijn. Het kan zomaar dat Van der Poel er bovenuit steekt. Mathieu zal zoals gewoonlijk in topvorm aan zijn seizoen beginnen.”

Photo News
Photo News21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • wim rooyakkers

  Als je 2x2e word dan rij je goed,veel renners zouden een gat in de lucht springen voor een plek in de top 5,dus beste ervaren wielersport kenners 2de is niet slecht ,er kan maar één winnaar zijn.hopelijk krijgen we weer een mooi veldrit seizoen,met regelmatig een andere winnaar,want iedere keer de zelfde op de hoogste trede is ook saai.

 • Mark Peeters

  We zullen binnen paar weken eens kijken wat Aerts nog doet .... en als 2 x 2 de slecht is, trouwens eigenlijk 1 x door materiaalpech wat doen die andere renners dan nog? Jaloerse belgische reacties op eigen volk, echt beschamend en zielig!

 • Freddy van Puymbrouck

  vdPoel heeft ook op de weg gereden hij is zelfs Nederlands kampioen geworden.Hij heeft ook met de mountainbike gereden. We zullen zien als het seizoen voor Mathieu start of hij ook zo veel aanpassingsproblemen heeft!.

 • eric maier

  Roger Duprez je bedoeld vooral interval ipv weerstand. beiden trainen behoorlijk veel op weerstand, enkel in het veld (cross en mtb) word het intervalvermogen sterk op de proef gesteld. Gekoppeld aan de weerstand en uithouding is interval DE factor die een veldrit bepaald - het pure fysieke dan. En crossen als in Iowa zijn ook te vroeg geprogrammeerd als WB. November, december en januari telt het echt voor de knikkers..

 • Gino Denil

  Aerts heeft nu ontdekt dat hij bij de groten kan horen. Dat kan hem enkel maar doen groeien. De afwezigheid van VDP heeft dat mee in de hand gewerkt. Nu krijgt hij de aartsmoeilijke opdracht om het telkens tegen Aerts en tegen Van Aert op te moeten nemen.