Van Aert, Nys en maats niet op hotel in aanloop naar EK veldrijden

BELGA
Onze Belgische (prof)veldrijders verblijven, in tegenstelling tot bij een WK, niet op hotel met de Belgische ploeg in voorbereiding op het EK veldrijden, dat zaterdag 7 november plaatsvindt in het Nederlandse Huijbergen.

Terwijl tot vorig jaar het EK enkel werd georganiseerd voor vrouwen elite en jeugdrenners, vindt dit jaar voor het eerst ook het EK voor de mannen elite plaats. "Het parcours in Huijbergen is een beetje vergelijkbaar met dat van Zonhoven, veel zand, veel klimwerk", licht bondscoach Rudy De Bie toe. "Wie wil, kan het trouwens al eens verkennen op woensdagnamiddag. Ook doen we met de Belgische ploeg, de jeugdrenners toch, een verkenning op vrijdagnamiddag."

Geen stormloop
Huijbergen ligt op zo'n 25 km van Antwerpen. De hotels in het Nederlandse dorp moeten niet meteen een stormloop van Belgische renners verwachten. "Enkel de jeugdrenners verblijven vanaf vrijdag op hotel", aldus de bondscoach. "De mannen en vrouwen elite gaan niet mee."

Succeseditie 2014
Het EK in het Duitse Lorsch was vorig jaar bijzonder succesvol voor de Belgische selectie, met een wereldtitel bij de beloften voor Wout Van Aert, bij de junioren voor Eli Iserbyt en bij de vrouwen elite voor Sanne Cant. Ook was er zilver voor Jappe Jaspers en Laurens Sweeck. "Dat resultaat evenaren wordt moeilijk", beseft De Bie. "Maar ik wil er wel goed scoren. Ik merk ook dat al mijn jongens bijzonder gemotiveerd zijn. Ze willen er voor gaan. We hebben reële kansen op goud, maar een getal ga ik daar niet op kleven. Met het oog op het WK eind januari in Zolder zou het alleszins een goede zaak zijn om enkele titels te grijpen. De Europese kampioen is sowieso startgerechtigd. Als dat een Belg is, komt er dus een extra plaats in mijn selectie voor het WK."

BELGA