Van Aert: “Ik ga alleen naar het WK als ik podium kan rijden”

BELGA
De cross in Loenhout was een meevaller, maar hoe gaat het nu verder voor Van Aert? “Ik wil niet te hard van stapel lopen”, zei hij. 

“Eerst afwachten hoe ik deze eerste cross verteer. Meteen na de wedstrijd viel dat mee, maar hoe het 24 uur later zal zijn, weet ik niet.”Hoeveel reactie komt er op zijn rechterheup en -knie? Voelt hij zich vandaag nog steeds een 25-jarige, of eerder een 50- of 60-jarige? “Dat zou dan zijn zoals ‘onze pa’”, grijnsde Van Aert. “Dat zou nog meevallen. Daar teken ik voor.”

Zijn volgende wedstrijden zijn Gullegem (4/1) en het BK (12/1). Normaal was hij ook van plan om in Bredene (30/12) te starten, maar die wedstrijd valt te dicht bij de begrafenis van zijn grootmoeder. Ondanks zijn vijfde plaats van gisteren is Van Aert niet van plan om zijn ambities snel bij te sturen, maar je merkt tussen de lijnen wel dat hij een klein beetje begint te dromen. 

Recordopkomst in Loenhout

De rentree van Wout van Aert (25) heeft het toeschouwersaantal in Loenhout naar een nieuw record geduwd. 16.750 mensen volgden gisteren de Azencross live. In vorige topjaren bleef de teller stilstaan net boven 14.000. Hoeveel supporters exclusief voor Van Aert gingen kijken, is niet exact te bepalen. Ook het mooie, droge weer en het feit dat steeds meer Nederlandse fans de weg vinden naar de Antwerpse grensgemeente speelden mee. Voor Van Aert zelf werd zijn rentree een succes: hij eindigde meteen vijfde. Mathieu van der Poel (24) won na een ferme remonte. (BA)

BELGA

Van Aert gaat de vragen over een mogelijke WK-deelname niet langer uit de weg. “De bedoeling is nog altijd om niks te forceren en om top te zijn in het voorjaar. Mijn crossen moeten daarbij helpen. Maar een WK rijd je niet als voorbereiding of training, daar dient een kampioenschap niet voor. Als ik meedoe, is het om te presteren. Ik heb vijf keer het WK gereden bij de profs en stond telkens op het podium: ik zal alleen starten op het WK als ik zeker ben dat een podiumplaats realistisch is.” 

BELGA15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • katy vercauteren

  Wout gaat alleen maar beter worden. De andere kunnen zich al warm wrijven, want Wout is back.

 • patrick isenborghs

  Johan Maddens klopt wat je zegt maar heb je ook gezien dat Merlier na de balkjes telkens de kop positie nam en het tempo drukte dat wout kon terug komen . Dat hij bijna zijn oude pijl terug gevonden heeft wist het kleinste kind anders had jumbo hem nog niet in de tourploeg gezet die met de ploeg er als gaan aan doen om de tour binnen te rijven . Een zwakke schakel komt er niet in . Geen twijfel dat hij zal nog mooie koersen zal winnen

 • Johan Maddens

  Ik maak nog geen vergelijkingen .Ben grote fan van Wout en ben tevreden als hij zich overal toont en is een grote regelmaat .Wie de beste was daar zal ik binnen een aantal jaren een antwoord voor hebben ., nu nog niet !!

 • joeri gielen

  Wout is terug goed op weg om een heel goede crosser te worden....maar de achterstand die hij nu heeft tov Matieu Ven der poel haal je niet zomaar eventjes in dat duurt misschien wel een jaar of meer...of misschien nooit meer.

 • Johan Maddens

  Aan de balkjes tot aan die put liep Wout iedere ronde en nam daar geen risico's , daar moest hij iedere ronde een aantal meters weer bijhalen , waar hij telkens in slaagde . Dus dat beloofd dat hij al redelijk ver staat . Ik verwacht hem bijzonder sterk in de klassiekers hopelijk zonder tegenslag .