Van Aert grijpt naast vierde Belgische titel op rij: “Aerts was vandaag gewoonweg de betere”

BELGA
Wout van Aert greep in Kruibeke naast zijn vierde Belgische veldrittitel op rij. De wereldkampioen moest na een spannende cross zijn meerdere erkennen in Toon Aerts. “Hij was vandaag gewoonweg de betere”, klonk het bij een eerlijke Van Aert.

“Waar ik het vandaag heb laten liggen? Geen idee. Ik had de benen niet om te winnen. Eerlijk: ik ben stikkapot”, reageerde Van Aert bij Sporza. “De eerste twee ronden had ik moeite met het tempo. Vervolgens kwam ik toch op kop en reed ik weg, maar nadien stapelde ik de fouten op. Ik ging over mijn toeren nadat ik het verschil probeerde te maken. Dodelijk op dit parcours. Als je goed bent, kan je dat tempo aanhouden. Dat lukte vandaag niet.”

“Ik wist dat ik in de laatste ronde Aerts niet meer ging bijbenen, maar ik bleef toch serieus afzien. En dan verlies ik nog heel wat tijd. Aerts was vandaag gewoonweg de betere. Geen excuses”, aldus Van Aert, die nu moet hopen op het WK en de Wereldbeker. “Ik ga eerst de teleurstelling van vandaag verwerken. Ik denk pas aan de rest nadat ik vanavond een grote friet en een cervela special heb binnengespeeld.”

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Wout heeft nu nog de kans om te kiezen tussen ofwel in het veld of op de weg naar top klassiekers, allebei gaat niet want nog twee jaar zo verder doen is het helemaal gedaan op allebei de twee vlakken. Spijtig maar dat is de wet van het menselijk lichaam en trainingsleer.

 • geert Van den Broucke

  Wanneer je zonder excuses kunt toegeven dat een ander vandaag beter was ben je in mijn ogen een echt grote atleet. Chapeau Wout en Proficiat Toon

 • Jan Lanclus

  @johan maddens: ik hoop dat dit de juiste analyse is, we zullen zien.

 • johan Maddens

  Wout begint na het WK veldrijden onmiddellijk op de weg , de anderen nemen een paar maanden rust . Moet Wout nu reeds in topvorm zijn , ik denk het niet .Indien hij zijn veldrit seizoen aan ziet als voorbereiding op de weg , heeft hij het toch niet zo slecht gedaan denk ik . Tijdens zijn voorbereiding steeds en overal op het podium . Ik zie Wout regelmatig wedstrijden winnen op de weg , hij kan spurten , tijdrijden en bergop rijden. In april krijgen we antwoord . Succes Wout .

 • PETER DE KERF

  Die Wuyts verpest mijn Cross niet meer Ik zet het geluid af en luister naar muziek en kan de cross beter volgen zonder dat uilskuiken en zijn Nijs Nijs Nijs enz ..