Van Aert gaat in zee met sinaasappelmerk Cibel, advocaat Van Steenbrugge: "Er komt een rechtszaak"

Cibel-Cebon Offroad team is de naam van de nieuwe ploeg van Wout van Aert. Een eenmansploeg. Daarnaast heeft de wereldkampioen veldrijden ook drie cosponsors weten te strikken: Domo Elektro, G&V Energy Group en Heylen Vastgoed. Van Aert stelde zijn truitje in de gebouwen van Cibel in Sint-Katelijne-Waver voor.

Van Aert verbrak vorige maand eenzijdig zijn contract met Sniper Cycling, waarna hij op zoek ging naar privésponsors om de veldritwinter succesvol door te komen. Die heeft hij nu gevonden. Cibel, Domo Elektro, G&V Energy Group en Heylen Vastgoed verschijnen even groot op het truitje en sponsoren Van Aert vanaf morgen voor het hele veldritseizoen.

Instagram Wout van Aert

“Ik ben blij dat ik dit veldritseizoen verder kan. De hele heisa hield me wel bezig. Het zat in mijn hoofd", aldus Van Aert. "Maar toen ik in de VS koerste, kreeg ik vanuit België het nieuws dat de projecten op de goede baan zaten. Dat stelde me gerust. En dat is ook gebeurd. Ik voel me nu wel bevrijd." Of Van Aert met zijn nieuwe sponsors ook het volgende wegseizoen  gaat afwerken, kon hij nog niet kwijt. "Dat is iets dat we later wel zullen bekijken."

Op zijn truitje staan niet alleen privésponsors, maar ook het logo van To Walk Again. "Dat logo prijkt op de achterkant van mijn shirt en daar ben ik heel blij mee. Het is een organisatie (van Marc Herremans, red.) waar ik al lang peter van ben en ik ben blij dat ze nu ook de nodige visibiliteit krijgen. Naast het shirt dat ik in wedstrijden draag, met de regenboogkleuren in het groot, zal ik een ander shirt met mijn sponsors te koop aanbieden, maar dan alleen met de regenboog op de mouwtjes. De opbrengst van die verkoop gaat integraal naar To Walk Again."

Van Steenbrugge: "Er komt een rechtszaak, maar ben ervan overtuigd dat we die winnen"

Ook Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Van Aert, was van de partij op de persconferentie.“Er is een dagvaarding verstuurd naar de arbeidsrechtbank door meester Rudy Desmet, de raadsman van Nick Nuyens en Sniper Cycling. De tegenpartij legt zich niet neer bij die eenzijdige contractbreuk. Dat betekent dat er dus effectief een rechtszaak komt”, vertelde Van Steenbrugge. 

Wout van Aert op de persconferentie.
JDK Wout van Aert op de persconferentie.

“Volgende week zal die zaak worden ingeleid. Dat kan enkele maanden duren, maar de arbeidsrechtbank werkt doorgaans redelijk snel. Dus ik verwacht dat er een uitspraak wordt gedaan vóór aanvang van het nieuwe wegseizoen. Ik ben er wel vrij zeker van dat we die zaak gaan winnen", vervolgde Van Steenbrugge. "Ook de UCI moet nog de goedkeuring geven om in 2019 over te stappen naar een nieuw team. Normaal moet ook dat in orde te komen." 

Cibel-Cebon verdwijnt als continentale ploeg

Cibel-Cebon is momenteel een Belgische continentale ploeg met zestien renners. De overeenkomst met de ploeg van Gaspard Van Peteghem loopt tot eind van 2018. "We hebben vorig jaar al aan Gaspard laten weten dat er geen verlengd sponsorschap in zat", klinkt het bij Cibel. "Ook in de zomer werd dat nog eens gemeld. Toen dat de ronde deed in het milieu, zijn verschillende World Tour-teams bij ons komen aankloppen of we niet geïnteresseerd waren in een cosponsoring van een team."

Het werd dus een éénmansploeg, met Van Aert in het veld. "Dit was een ongelooflijke opportuniteit", aldus Jurgen De Witte. "Een kans die we niet mochten laten liggen. Dit heeft niets te maken met onze wegploeg. Het plan was al om te stoppen, dit is gewoon een nieuw verhaal dat los van het ander staat." 
33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric maier

  Cibel sponsort het veldritseizoen. Dat was wel duidelijk. Men hoop dat het opgelost is tegen februari, en de UCI zal wellicht ook een oog laten vallen op Nuyens zijn dossier - manier van werken. Het is nog niet zeker dat zijn regeling met Roompot ook in orde komt bij de UCI - wegens de verplichte waarborgen die opnieuw moeten voldaan worden.

 • Geert Hebbrecht

  Met Cibel het wegseizoen aanvatten???? Geen voorjaarsklassiekers dan. Van de regen in de drop.

 • Inge De Bruyn

  Van Steenbrugge is de zaak waarbij paus werd gedagvaard al afgehandeld ?

 • Didier BRIGLIA

  kerelke heeft het wat hoog in zijn bolleke,zal nog héél laag vallen.

 • DANNY DHONDT

  Dit blijft contactbreuk! Crelan heeft deze jongen gesteund en krijgt stank voor dank!