Van Aert en van der Haar passen voor Jaarmarktcross

BELGA
Geen Wout Van Aert of Lars van der Haar morgen in de Jaarmarktcross in Niel. De kans voor de andere crossers om eindelijk die zege te grijpen. Kevin Pauwels deed dat zondag in Ruddervoorde al voor het eerst dit seizoen. Zorgt hij voor een twee op twee of slaagt Sven Nys erin om, een jaar na zijn laatste zege, nog eens te juichen?

Van Aert en Van der Haar slaan een dagje over in een wedstrijd die geen deel uitmaakt van een regelmatigheidscriterium. Dus stijgen de kansen van Sven Nys, die er vorig jaar demonstreerde en tevens zijn voorlopig laatste zege boekte. "Ik doe nog altijd mee voor de zege", klonk het tevreden bij Sven Nys na afloop van de cross in Ruddervoorde waar hij derde werd.

"Maar het feit dat Lars en Wout niet mee doen woensdag, wil weinig zeggen. Tom Meeusen staat woensdag misschien wel op. Kijk, ik stond al vaker aan de start van een cross dit jaar waar ik vooraf dacht dat ik veel kansen had, maar er is altijd al iemand net iets beter geweest dan ik. Nu goed, ik rijd niet slecht. Ik ben tevreden over mijn conditie en er zal wel eens een cross zijn waar alles in zijn plooi valt voor die zege", besluit de recordhouder met zes zeges in Niel.

Aankomst verplaatst
Vorig jaar klaagde voor de start van de cross in Niel manager Jurgen Mettepenningen van Sunweb-Napoleon Games over een kunstmatige zandstrook op de fabrieksterreinen. Toeval of niet, maar dit jaar ondergaat het parcours enkele wijzigingen. "De aankomst ligt dit jaar niet meer in de Wirixdreef, maar wel in de Schuttershofstraat", zegt Erwin Vervecken van organisator Golazo Sports.

"De passage op de weg wordt daardoor een stuk langer waardoor het een meer tactische wedstrijd zou kunnen worden. Dicht tegen het einde van het rondje hebben we ook een kleine schans geïntegreerd en de kunstmatige zandheuvel op de fabrieksterreinen is nu een gewone zandbak waar je al rijdend echt wel het verschil kan maken. De spectaculaire schuine kanten blijven uiteraard het uithangbord van de omloop."

De tenoren van het eerste deel van het seizoen, van Aert (r) en van der Haar (m), rijden niet mee in Niel
Benoit De Freine De tenoren van het eerste deel van het seizoen, van Aert (r) en van der Haar (m), rijden niet mee in Niel

Het feit dat Lars en Wout niet mee doen woensdag, wil weinig zeggen. Tom Meeusen staat woensdag misschien wel op.

Sven Nys
Vorig jaar won Nys in Niel, kan hij dat één jaar na datum opnieuw?
BELGA Vorig jaar won Nys in Niel, kan hij dat één jaar na datum opnieuw?