Van Aert dag na Koppenberg op Boekenbeurs: "Het draait niet zoals ik wil"

Photonews
Wout van Aert stond vandaag op de Boekenbeurs in Antwerpen om zijn boek 'Ik Fiets Focus' te promoten. Daags na zijn vierde plaats op de Koppenberg probeert de wereldkampioen veldrijden de tegenvallende prestaties te relativeren.

"De benen draaiden plots niet meer halverwege de wedstrijd", vertelt van Aert openhartig bij VTM. "Dat had ik niet zien aankomen", vertelde een teleurgestelde wereldkampioen. Tegelijk relativeert van Aert ook de tegenvallende resultaten. "Het is niet dramatisch, ik ben er vooraan altijd wel bij." Maar de overwinningen blijven voorlopig wel achterwege. "Ik heb niet het gevoel dat ik vorig jaar had. Het is vooral vechten tegen mezelf op dit moment." Om een constante in zijn resultaten te krijgen, trekt van Aert dit weekend op stage naar het Italiaanse Lucca.

'Ik Fiets Focus'

"Ik wilde graag een boek uitbrengen om mijn fans een inkijk te geven in mijn leven, meer dan wat ze zien op zaterdag of zondag in het veld", vertelde van Aert bij VTM. De titel 'Ik Fiets Focus' is een zinnetje dat van Aert gebruikt tijdens de koers om zich te kunnen focussen. "In het verleden liet ik me vaak afleiden door concurrenten. Dankzij mijn mental coach lukt dat nu beter. De titel staat symbool van wat voor verhalen er in het boek te vinden zijn."

Het boek van Wout van Aert.
Photonews Het boek van Wout van Aert.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Philomena Vanderweyen

  Een boek schrijven,een kledinglijn uitbrengen,alles behalve concentratie op zijn job als crosser,misschien is het beter om dit jaar als een sabbatjaar te beschouwen en volgend seizoen met volle moed er opnieuw tegenaan gaan Wout.

 • Ramon Simon

  Kan niet meer met een moteurke rijden nu er gecontroleerd word.

 • Pieter De Ruyter

  6 weken uit competitie en daarna met frisse benen terug.

 • Ineke Visser

  Geeft nu hij nu al op?

 • wim rooyakkers

  Op twee paarden werden is moeilijk.en wie zegt dat de ploeg een startbewijs krijgt voor de voorjaarsklassiekers?en dan nog, dan staat er niet één van de poel aan de start, maar minstens 30.