Van Aert buigt voor Nys: "Ik had geen superdag"

TDW
Wout van Aert vocht in Koksijde een spannend duel uit met Sven Nys, maar moest uiteindelijk het onderspit delven en vrede nemen met een tweede plaats. "Ik had vandaag geen superdag", erkende de renner van Vastgoedservice-Golden Palace, vorig jaar nog winnaar in Koksijde.

Toen Van Aert iets voor driekwart cross af te rekenen kreeg met een lekke band, leek Nys solo op weg naar de zege. "Ik verloor daar tien seconden en moest me reppen om terug te keren. Het beste was er duidelijk af."

De 21-jarige Kempenaar kon weer aansluiten, waardoor we in de laatste ronde een spannend steekspel tussen beide tenoren kregen. Van Aert moest in de laatste modderstrook net voor de meet echter een lengte prijs geven. "Ik dacht dat die strook me beter zou liggen, maar dat bleek niet zo te zijn." Nys kwam als eerste op het asfalt en sprintte naar de zege in Koksijde.

"Respect voor Nys"
Erg ontgoocheld leek van Aert niet te zijn. "Het was een mooie finale voor de fans. Wat mezelf betreft, kende ik geen superdag. Het was een moeilijk parcours, bovendien heel erg technisch. Ik maakte te veel foutjes omdat ik net iets minder was. Desondanks ben ik blij dat ik nog mee kon strijden voor de overwinning."

"Of ik Nys zo sterk had verwacht? Ik wist dat hij na zijn zege in Hasselt bevrijd zou rondfietsen. Zo'n overwinning geeft een boost. Hij verdient deze grote zege. Ik heb veel respect voor wat hij vandaag heeft getoond en bij uitbreiding voor heel zijn carrière."

BELGA
BELGA
TDW
PHOTO_NEWS
BELGA