Exclusief voor abonnees

Tv-cijfers voor de cross in dalende lijn: “De veldritfan is het noorden kwijt”

Toon Aerts, Mathieu van der Poel en Wout van Aert.
BELGA Toon Aerts, Mathieu van der Poel en Wout van Aert.
De kijkcijfers voor het veldrijden lopen terug. Van gemiddeld 498.013 kijkers vorig jaar, naar 405.554 kijkers nu. Dat is een daling met 19%. Of dat crisis is? Helemaal niet, zegt VRT-commentator Michel Wuyts.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ruben lampe

  Het grootste probleem is dat je een hele hoop Nederlandse kijkers kwijt bent omdat de cross tegenwoordig 9/10 keer achter de decoder zit. Af en toe zend Ziggo hier nog eens de cross uit die in België op Telenet wordt uitgezonden, maar vaak verdwijnt dat ook nog eens naar het Ziggo Sport Extra kanaal (ander abonnement). Dus je verliest in feite alle NL kijkers. Ik kan tegenwoordig nog maar 30% vd crossen zien. Vroeger alles. Jammer.

 • Luc Sockeel

  Cyclocross bij de mannen wordt te veel opgeklopt door o.a. Wuyts en co. Als je een cross bekijkt dan kan je al vooraf de top 5 voorspellen en dan meestal dezelfde winnaar maar de andere plaatsen kunnen wisselen. Toon een volledige cross van de spannende dames cross en een samenvatting van de heren Ieder weekend 2 crossen op TV zonder spanning dat creëert een déjà vu.

 • dirk claeys

  Als Van Aert stopt en op de baan gaat rijden, kan de tv misschien overwegen reklame blokken in te lassen tijdens de koers! De cross is over zijn top gekomen, super gecommercialiseerd Door media en geld vangers, we gaan na nieuwjaar terug tien jaar achteruit in de tijd!

 • Marc Van der Kaa

  VdPoel wint toch en is al na 500m. Ervandoor en ze zien hem pas op't podium terug. Saai en slechte TV en betalen daarvoor. No way!

 • Peckstadt Marc

  Geen probleem voor mij : ik hou van de crossen nu als 63 jarige, in de jaren 86 tot 99 vond ik de cross minder interessant; en ben nooit fan geweest van slijkomlopen en in de tijd reed dan ook altijd iemand weg van in de start ...