Tsjechische Nash klopt Vos bij vrouwen in Loenhout

PHOTO_NEWS
De 37-jarige Katerina Nash heeft de Azencross in Loenhout bij de vrouwen aan haar palmares toegevoegd. Ze haalde het van de Nederlandse Marianne Vos en onze landgenote Ellen Van Loy.

De buitenlandse toppers verdelen momenteel de koek bij de vrouwen. Nash toonde zich de sterkste aan de Citadel van Namen, daarna was het twee keer aan Marianne Vos om te juichen. In Loenhout kwam dan weer de power van Nash naar boven.

Nash met overwicht
De Tsjechische kampioene trok al meteen bij de start stevig door. Ze moest enkel Vos en Van Loy even bij haar dulden, maar ook die moesten geleidelijk aan de rol lossen. "Ik ben deze wedstrijd iets agressiever gestart dan de voorbije twee crossen", doet ze haar verhaal. "Niet in het wiel blijven hangen, maar zelf de beslissing nemen. Ik kom altijd goed voor de dag op zo'n parcours en voelde me sterk. Alles lukte vandaag."

Vos op schema
Wereldkampioene Vos kwam nog stevig opzetten in de laatste ronde, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een tweede plaats. "Katerina kan op zo'n parcours meer het verschil maken", zegt Vos. "Ze beschikt over meer kracht in de benen. Zelf voel ik me iedere cross iets beter worden. Ik zit op schema voor het NK en WK."

Cant vijfde
Ellen Van Loy tekende voor plaats drie. "Als dit het podium zou zijn voor het WK, dan zou ik daar heel gelukkig mee zijn", lachte ze. "Ik moet enkel die twee toppers voor mij dulden en ik doe vandaag een goede zaak in het klassement voor de Bpost Bank Trofee, want Sanne (Cant, red) finisht na mij op een vijfde stek."

Van Loy staat nu op de tweede plaats, 1'01" na Sophie de Boer die in Loenhout heel wat tijd verloor.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS