Toppers blijven weg uit veldrit Leuven: "Zal de spankracht alleen maar dienen"

Geen Mathieu van der Poel en Wout van Aert aan de start in Leuven.
Photo News Geen Mathieu van der Poel en Wout van Aert aan de start in Leuven.
Een prima organisatiedatum, dachten ze in Leuven te hebben geprikt. Mooi tussen de GP Nys en het BK in Koksijde in. De Soudal Cyclocross als algemene repetitie voor de nationale titelstrijd. Niet dus.

Alle toppers zwierven na Baal meteen uit naar warmere oorden. Mathieu van der Poel naar Benicassim, Wout van Aert samen met ploegmaat Tim Merlier naar Loutraki, Griekenland. Bovendien beslisten ook Laurens Sweeck en Toon Aerts na de dolle eindejaarsperiode nog even op adem te komen. En moest Lars van der Haar met een ontwrichte schouder en verhoogde waarden van het Epstein-Barrvirus noodgedwongen aan de kant. Vincent Baestaens zit ook in Spanje.

Met als resultaat dat morgen aan Kazerne Cdt. de Hemptinne in Heverlee een zwaar afgeroomd deelnemersveld aan de start staat. En Corné van Kessel - 4de in de UCI-ranking - nog eens als topfavoriet het veld induikt. "Ik verwacht een mooie wedstrijd in Leuven. Zonder toppers, oké. Maar dat zal de spankracht alleen maar dienen."

Corné van Kessel start morgen als favoriet.
BELGA Corné van Kessel start morgen als favoriet.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • annie laureys

  betaal ze volgens prestatie ( geen start geld )

 • christian van der auwera

  waar is de uitslag van de cross in Leuven

 • Jan Van Rompaey

  Het begin van het einde? Geef ze geen startgeld meer en het probleem is van de baan. Ze moeten werken voor hun brood.

 • Guiliaume WALTER

  Veel geld uitgespaard voor de organisatoren , en kot de spanning ten goede.

 • Sander van Schoonhoven

  Als de toppers er wel zijn maken ze de cross kapot heb ik begrepen. Mooi, we zullen zien wat voor een machtige koers we morgen krijgen. Van Kessel mag hem wat mij betreft winnen. Oranje boven.