Toon Aerts spaart kritiek niet: “Dit was geen parcours voor een kampioenschap. Ik ben die snelle omlopen kotsbeu”

Photo News
Donderdag won hij de Koppenbergcross, vandaag werd Toon Aerts vijfde op het Europees kampioenschap. En daar was hij niet echt tevreden mee. Vooral over het parcours was de Antwerpenaar niet te spreken. “Ik ben die snelle omlopen kotsbeu”, klonk het bij Sporza.

Toon Aerts bolde op het EK in Rosmalen met een bebloede rechterhand over de streep. “Ik ben tegen een paaltje geknald. Dat wordt stilaan een wekelijkse gewoonte. Ik heb het door mijn lengte op die snelle omlopen met al die bochten niet gemakkelijk. Maar dat hoort erbij, zeker?”, aldus een gepikeerde Aerts na afloop.

Photo News

“Ik ben die snelle omlopen kotsbeu. Ze maken het elke week erger en erger. Eerlijk: ik vond dit geen parcours om een kampioenschap op te rijden”, vervolgde de renner van Telenet Fidea Lions. “Maar een veldrijder moet nu eenmaal alles kunnen. Dat heb ik geleerd van Richard Groenendaal en Lars van der Haar, die dat telkens zeggen.”

“Misschien moet ik me als crosser aanpassen. Niet langer naar het bos trekken, maar trainen in een weide met paaltjes”, klonk het bij Aerts, die nog even terugkwam op zijn EK. “Ik was goed gestart, maar wilde daarna als Belg niet achter Van Aert rijden. Nadien maakte ik een foutje en had ik niet meer de benen om het gaatje op Vanthourenhout en Sweeck te dichten.”

Photo News150 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Deprez

  Het zijn inderdaad overwegend lichtlopende parcours, het is wat het is.

 • patrick isenborghs

  zielig Toon, 2 klasse kom je te kort tegen VDP

 • Pedro Gonzalez

  Aerts had liever een Belg zien winnen, zoveel is duidelijk.

 • René Pijnacker

  Voor diegene die het commentaar leveren is het 'logisch' hoor Sander. Alleen daar waar Vlamingen winnen is het een echte cross. Toen Lars van de Haar 3 x de Caubergcross won was het een cross van niks volgens velen, als Wout er WK werd een echte cross.

 • Sander van Schoonhoven

  Lachwekkend commentaar hier. "Echte cross". Een van de meest recente diepzwarte slijkcrossen was de GP Sven Nys in Baal. Misschien nog maar eens terugkijken wie er ook alweer won en wie er naast de fiets lagen te spartelen. En van mij mogen ze allemaal zo zijn trouwens, zet al die criterium-rondes maar een halve dag onder water. Maar maak je geen illusies dat VDP dan wel naar huis gereden wordt. Hij brengt simpelweg de meeste Watts naar het achterwiel.