Toon Aerts in tranen na eerste Belgische titel en prangend duel met Van Aert: “Dit had ik écht niet verwacht”

BELGA
Toon Aerts heeft in de Polders van Kruibeke zijn eerste Belgische titel gepakt. De 25-jarige renner van Telenet Fidea Lions boekte de grootste triomf van zijn loopbaan na een prangend duel met wereldkampioen Wout van Aert, die lange tijd op weg leek naar de titel. Na de aankomst hield Aerts het niet droog. “Ik ben enorm fier op mezelf”, klonk het voor de microfoon van Sporza.

“Dit had ik écht niet verwacht”, stelde een emotionele Aerts meteen na zijn aankomst. “Aanvankelijk liep het wel goed, maar dan had ik een mindere periode in de cross. Van Aert kon daardoor een kloofje slaan en op een bepaald moment liet ik de moed bijna zakken. Maar dan dacht ik terug aan wat ik allemaal geleerd heb. Weinig mensen weten het, maar ik ben afgelopen zomer begonnen met mentale trainingen en dat heeft me geleerd om bezig te zijn met wat ik bezig moét zijn.”

Vanuit schijnbaar verloren positie keerde Aerts dan terug. “Van Aert maakte een foutje, waardoor ik kon terugkeren. Daarna ben ik gewoon mijn ding blijven doen en proberen te focussen op mijn eigen wedstrijd. Toen ik weer kon aansluiten bij Van Aert, dacht ik niet meteen aan aanvallen. Maar plots zag ik dan toch dat ik een gaatje had en daarna ben ik gewoon mijn ging blijven doen. En uiteindelijk pak ik dan de Belgische titel. Ik ben echt wel heel fier op mezelf. Veel mensen zeiden dat ik de klassementen misschien wel moest laten vallen om te kunnen focussen op de kampioenschappen, maar daar ben ik het niet mee eens. Ik vind dat een crosser er elke week moet staan en vandaag blijkt dat mijn aanpak ook de juiste was.”

 Aerts vierde aan de finish door een smiley te maken op zijn gezicht. “Neen, ik had daar vooraf niet over nagedacht. Op kampioenschappen wordt vaak gevierd met leuke gebaren. Ik wilde tonen dat ik superblij was en aan zo’n sterk seizoen bezig ben.”

Toon Aerts hield het niet droog na eerste Belgische titel.
Sporza Toon Aerts hield het niet droog na eerste Belgische titel.
BELGA
BELGA
Toon Aerts pakte zijn eerste Belgische titel in Kruibeke.
BELGA Toon Aerts pakte zijn eerste Belgische titel in Kruibeke.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ludo Hermans

  Ik heb liever dat een Belg als Toon Aerts het BK veldrijden in België wint! Bij Miss België-verkiezing zag ik vooraf een foto van de vijf topfavorieten, waarvan slechts één Belgische!!! Lees Belg wordt president van Amerika!

 • Philomena Vanderweyen

  Amai lang geleden dat het nog zo een spannend BK was,niet goed voor mijne bloeddruk maar wel genoten,dikke proficiat champ.

 • iris de saeger

  En of het verdiend is !! Het was een top wedstrijd om te volgen met een topper als uiteindelijke winnaar. Mijn hart sloeg bijna over bij ronde 5 ... erop en erover ... was het niet te vroeg ? Zou Toon kunnen standhouden ? ... Yes he can !!! Proficiat Toon

 • Frank Abbeloos

  Een crosser naar mijn hart! Bedankt Toon voor het mooie spektakel. Heb er van genoten en toch ook traantje laten lopen. Dik verdiend kerel!!!

 • Kathleen Vancutsem

  Zo trots op onze dorpsgenoot! Kei hard verdiend en van harte gefeliciteerd!!